Helle Thorning jubler over grønlandsk søster

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Socialdemokraterne kæmper med dårlige meningsmålinger i Danmark, så var der stor fremgang til søsterpartiet Siumut ved tirsdagens grønlandske valg med partiformand Aleqa Hammond som stemmesluger.

Og det glæder Helle Thorning-Schmidt:

- Jeg glæder mig selvfølgelig over, at vores søsterparti Siumut har gjort det rigtig godt. Nu er de knapt nok vågnet i Grønland, men jeg vil ringe og sige tillykke til Aleqa Hammond, som jeg kender rigtig godt.

- Og så må vi se, hvordan det går i forhold til at danne et landsstyre, siger Helle Thorning-Schmidt i sin første kommentar til valgresultatet.

Den danske statsminister mener dog, at det er for tidligt at tage stilling til, hvad valget får af betydning for den grønlandske storskalalov og det danske lovarbejde i den forbindelse.

- Vi afventer, at der bliver dannet et landsstyre i Grønland, og at det nye styrer tager stilling til storskalaloven.

- Det er netop også derfor, at vi har undladt at fremlægge et lovforslag i Folketinget. Det er der nogen, der har kritiseret os for, men det viser sig at have været ret klogt, at vi ville have afsluttet valget i Grønland først.

- Det nytter ikke at fremsætte et lovforslag i København, hvis det ikke er den samme storskalalov, vi fremsætter det på baggrund af, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip