Helle Thorning-Schmidt efter chokmåling: Det er ikke godt nok

- Det er ikke godt nok.

Sådan lyder kommentaren fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til en meningsmåling fra analyseinstituttet Greens i dagbladet Børsen.

Udtalelsen falder i tv-programmet Mogensen og Kristiansen på TV2 News og er opsigtvækkende, alene fordi en statsminister sjældent kommenterer meningsmålinger.

- Det er ikke godt nok. Det siger sig selv. Men det ændrer ikke ved, at det er min og regeringens opgave at trække Danmark trygt gennem krisen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Socialdemokraternes vælgerkrise er ekstra alvorlig, fordi der er kommunalvalg næste år.

Meningsmålinger på landsplan plejer til en vis grad at slå igennem lokalpolitisk, og forskellige beregninger har vist, at Socialdemokraterne vil miste 15-18 borgmesterposter, hvis partiet bliver liggende på det nuværende lave niveau.

- Jeg tager selvfølgelig målingerne alvorligt. Men jeg er helt overbevist om, at Socialdemokraternes opgave er at få Danmark gennem krisen, siger Helle Thorning-Schmidt i tv-programmet.

Statsministeren opfordrer til at holde hovedet koldt.

- Det, som vi skal, er jo ikke at sidde og blive nervøse over målinger. Det er at handle hver eneste dag, siger hun.

Meningsmålingen i dagbladet Børsen ligger under den vælgertilslutning til S, andre målinger har konstateret på det seneste.

Ifølge Ritzau Index, der er et vægtet gennemsnit af fem af de ledende institutters målinger, ligger Socialdemokratiet til 18,8 procent.

Dermed ligger Greens-målingen for Børsen inden for det, der kan betegnes som statistisk variation, vurderer valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet.

Han mener ikke, man kan konkludere, at S er inde i en ny nedtur, før flere målinger har vist samme tendens.

 

Dagens Gossip