Helle Thorning-Schmidt: Ingen kommentarer til Dong

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke kommentere kritikken af aktiesalget i Dong til investeringsbanken Goldman Sachs, mens finansminister Bjarne Corydon (S) er i samråd om sagen.

Det siger hun fra Marienborg, hvor hun møder Norges socialdemokratiske leder Jens Stoltenberg og andre nordiske socialdemokratiske partiledere.

- Vi skal ikke tage Dong nu. Det kan vi gøre på et senere tidspunkt. Der foregår rigtig meget i forhold til Dong på Christiansborg i dag, siger Helle Thorning-Schmidt.

Før samrådet kræver Enhedslistens finansordfører Frank Aaen, at salget udskydes, mens Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl vil lade fire danske pensionsselskaber købe Dong-aktierne.

Danmark kan lære af Norge, mener Jens Stoltenberg.

- Diskussionen i Danmark om Dong minder om diskussionen i Norge om Statoil. Mine erfaringer har været vældig gode.

- Vi fik kapital, så selskabet var meget bedre i stand til at investere i bæredygtig energi, siger Jens Stoltenberg.

Spørgsmål: - Er det afgørende, at den norske stat har aktiemajoriteten i Statoil?

- Ja. Det var afgørende for os. Men vi så ingen modsætning i at få privat kapital ind og have staten som den stærke ejer med majoritetskapital, siger Jens Stoltenberg.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt påpeger, at den danske stat bevarer aktiemajoriteten i Dong.

- Jeg er meget enig i, hvad Jens siger. Det er meget interessant at lytte til diskussioner i andre lande. I Statoil har man stadig majoriteten, selv om det er et børsnoteret selskab, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg minder om, at vi også har det meste af Dong efter den nye kapitaltilførsel, siger statsministeren.

/ritzau/

Dagens Gossip