»Helt« indrømmer opdigtede røverier

Nu indrømmer han, at det hele var noget, han selv havde fundet på, skriver bt.dk. Samtidig erkender fynboen, at han har angivet en uskyldig mand for et røveri, som aldrig har fundet sted. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Fyns Politi.

Politiet har netop afsluttet sin efterforskning af sagen, og den er endt noget overraskende. Man har nemlig valgt at rejse sigtelse mod den 35-årige for i otte sager at have afgivet falske anmeldelser, falske forklaringer i retten samt bedrageri.

For det er tilsyneladende ikke bare røveriet i Skårup, han har opdigtet. Han har fundet på flere røverhistorier, og én af dem fik sågar en uskyldig mand i fængsel.

Manden blev i 2005 idømt halvandet års fængsel, blandt andet for et røveri mod den 35-årige sigtede - et røveri, som det nu viser sig formentlig aldrig fandt sted.

»Der er tale om en yderst usædvanlig sag. Selv om det kan lyde underligt, så var det faktisk et medvirkende faktum til opklaringen, at manden fik en dusør i forbindelse med det røveri, han påstod at have afværget i Skårup. Vi fik nemlig i den forbindelse nogle henvendelser fra borgerne, som vakte vores mistanke, og derefter gik det stærkt,« siger vicepolitiinspektør Klaus Arboe fra Fyns Politi.

Den ældste sag, som den 35-årige er sigtet for, stammer tilbage fra 2003, hvor han i december anmeldte at have været udsat for et røveri. Den anmeldelse, har han erkendt, var falsk.

Året efter, 5. oktober 2004, fortalte han politiet, at han var blevet udsat for et nyt røveri. Denne gang udpegede han også en gerningsmand, og sagen kom for byretten, hvor en dengang 33-årig mand blev dømt for røveriet.

Sagen blev i februar prøvet i Landsretten, der også fandt den 33-årige mand skyldig og idømte ham halvandet års fængsel - blandt andet for dette røveri.

I december 2009 fortalte den 35-årige fynbo, at han havde været udsat for et tyveri fra sit hjem - et tyveri, som angiveligt aldrig har fundet sted, men som han alligevel også anmeldte til sit forsikringsselskab.

I 2011 var han igen hos politiet for at anmelde, at han 20. juli havde været udsat for et røveri.

Endelig var der sagen fra januar 2013, hvor han gik til politiet og fortalte, hvordan han havde forhindret et røveri mod den lokale sparekasse eller Brugs.

Dagens Gossip