Helveg valgt til EU-kandidat

Ifølge storkredsformand Jens Rikardt Andersen er den nye kandidat et godt på den første radikale europaparlamentariker, siden Anders Samuelsen (LA) forlod partiet i 2007.

»Med Morten som spidskandidat har Radikale Venstre en god og realistisk chance for at opnå valg til Europa-Parlamentet,« siger han i en pressemeddelelse.

Morten Helveg Petersen betegner R som et EU-begejstret parti.

»Vi skal føre en valgkamp, der bærer præg af begejstringen for EU, kombineret med sund fornuft i forhold til de praktiske løsninger på grænseoverskridende problemer som EU er og skal være rammen for,« siger han.

Helt aktuelt mener den nybagte kandidat, at Danmark skal tilslutte sig den europæiske patentdomstol.

»Diskussionen om domstolen viser, hvordan EU helt konkret kan skabe vækst i Europa. Domstolen vil give virksomheder en milliardbesparelse og vil styrke den europæiske videnøkonomi. Det er sund fornuft, men også en vision om et stærkt og innovativt europæisk marked. Derfor skal Danmark fuldt og helt tilslutte sig domstolen,« siger Morten Helveg Petersen.

Den 47-årige politiker forlod dansk politik i 2009, efter at han tabte kampen om næstformandsposten i de Radikales folketingsgruppe til nuværende uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

Det ventes, at den radikale partiledelse vil støtte Morten Helveg Petersen som spidskandidat ved valget i 2014.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip