Hembo: Utilstedeligt, DCU

Cykelholdet og DCU er røget i infight, efter holdets stjernerytter i weekenden torpederede en parkeret bil ved et Post Cup-landevejsløb.

Tirsdag eftermiddag udsendte holdet en pressemeddelelse. Her bliver DCU's ageren i sagen kaldt 'utilstedelig' og samtidig rejser den ny kritik af de implicerede i det uheld, der satte gang i hele affæren. Her torpederede Christina Watches-Onfone-rytteren Stefan Schumacher en parkeret bil og kom slemt til skade.

Claus Hembo begrunder den offensive pressemeddelelse med, at DCU selv har inviteret til storvask i pressen.

- Jeg blev mildest talt forbløffet, da DCU sendte en pressemeddelelse ud, hvor de mener, jeg skal give en undskyldning. Uden at have spurgt et eneste af vidnerne om, hvad der skete. Derfor tager jeg til genmæle mod noget, som jeg synes er helt urimeligt, siger Claus Hembo.

Stridens kerne er et uheld, der skete under weekendens Post Cup-afdeling i Nordjylland. Stefan Schumacher torpederede en parkeret bil og kom slemt til skade. Efterfølgende kritiserede han sikkerheden under danske cykelløb.

Claus Hembo fortæller, at DCU-formand Niels Sørensen senere via SMS opfordrede ham til at komme med input til afviklingen af danske løb direkte til ham, i stedet for gennem medierne. En SMS-korrespondance, som BT har set.

Derfor blev Claus Hembo meget overrasket, da DCU selv tirsdag offentligt opfordrede Christina Watches-Onfone-lederen til at komme med en undskyldning.

- Jeg kan godt forstå, at man umiddelbart kan blive frustreret og kan være lidt oppe og køre, men jeg er simpelthen ikke enig i, at sikkerheden i vores løb skulle være dårligere end ude i Europa, og jeg synes, Claus Hembo skylder folkene i Aalborg en undskyldning, men det står ham selvfølgelig frit for, lød det fra DCU-formand Niels Sørensen til BT.

Derfor sendte Christina Watches-Onfone og Claus Hembo et modsvar, hvor der blandt andet bliver rettet en ny kritik af det ægtepar, der sad i den parkerede bil, som Schumacher kører ind i.

- Det er min klare opfattelse, at det pågældende par, udviste en passivitet, der i værste fald er strafbar, i bedste fald er moralsk anstødelig. Naturligvis burde de aktivt have hjulpet Stefan Schumacher. Det samme forhold gør sig gældende for øvrige passerende, der måtte have observeret uheldet, står der i meddelelsen, som Claus Hembo uddyber.

- Selvfølgelig er ægteparret chokerede, men det er en flugtbilist også. Vi synes, det er under al kritik, at dem der har set det, ikke reagerer. Det er stærkt bekymrende, at så mange kan køre forbi uden at reagere.

I meddelelsen nævner cykelholdet en politianmeldelse af ægteparret samt DCU som en mulighed. Det kommer dog ikke til at ske, lyder det fra Hembo, der nu håber, at alle tager ved lære af episoden.

- Jeg håber da, at dem der arbejder med løbsafviklingen i DCU kan se, at sikkerheden ikke var tilstrækkelig, og på baggrund af denne episode skærper sikkerheden og skaber mere ansvarlige vilkår, opfordrer Hembo.

Cykelrytteren Stefan Schumacher slap fra mødet med bilen med en hjernerystelse, overrevne muskler og diverse snitsår.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip