Hemmelig agent: Derfor står jeg frem nu

Gennem flere år var danskeren Morten Storm en yderliggående islamist, som kom og gik i glødende jihad-miljøer i både ind- og udland.

Men i 2006 brød han pludseligt med islam, ringede til Politiets Efterretningstjeneste (PET) og fortalte, at han nu ville hjælpe med at bekæmpe de supereftersøgte, islamistiske terrorister, som han havde unik adgang til.

Denne opsigtvækkende historie udfolder Jyllands-Posten i sin søndagsudgave.

Avisen skriver, at Morten Storm derefter levede et dobbeltliv, hvor han som agent rapporterede til PET og CIA, der stræbte efter at slå til mod topterroristen Anwar al-Awlaki fra al-Qaeda, som danskeren var gode venner med.

Den rødhårede danske mand var angiveligt så tæt på Awlaki, at han faktisk spillede en vigtig rolle for CIA i at opspore al-Qaeda-lederen, som sidste år blev slået ihjel af Hellfire-missiler fra amerikanske dronefly i det sydlige Yemen.

- Jeg er stolt af det arbejde, jeg har gjort, og jeg vil gerne have, at min familie, min mor, mine børn og andre skal vide, at jeg har været med til at få slået nogle af verdens farligste terrorister ihjel, siger Morten Storm til Jyllands-Posten.

- Mange i min familie og blandt mine venner har troet, at jeg i de seneste seks år har været overbevist islamist, og de har undret sig over det. Nu skal de vide, at jeg i stedet har bekæmpet terror, tilføjer han.

Den 36-årige dansker, som nu af sikkerhedsmæssige årsager flytter rundt i Europa, mødte Awlaki i Yemen og kom ind på livet af ham og blev hans fortrolige.

- Jeg har været overbevist muslim og meget stærkt troende fra 1997 til 2006 og har blandt andet mødt mange unge og ældre, der har været indblandet i terror på verdensplan, fortæller Morten Storm til Jyllands-Posten.

- Jeg fandt ud af, at det, som jeg troede på, desværre ikke var det, som jeg troede, det var. Nu står jeg her med en kæmpechance for at få mit budskab ud til de personer, der stadig er i live om, at de måske skulle prøve at tænke sig om en ekstra gang.

Morten Storm siger også til Jyllands-Posten, at han savner anerkendelse for det farlige arbejde, han har lavet i sin "bestræbelser for at lokalisere en af verdens farligste terrorister".

- Jeg har sat livet på spil ude på frontlinjen, altid med risikoen for, at nogen opdagede, at jeg var dobbeltagent. CIA-folkene og PET-folkene har siddet hjemme på deres kontorer, siger han til avisen.

Morten Storm, som er tidligere Bandidos-rocker i Korsør, konverterede til islam i 1997.

Dagens Gossip