Hemmelig bog af Harry Potters mor afsløret

Krimibogen "The Cuckoo's Calling", der er skrevet af forfatteren Robert Galbraith, er i virkeligheden skrevet under pseudonym. Det rigtige forfatter er den verdensberømte J.K. Rowling, der er mest kendt for at have skabt troldmanden Harry Potter.

Det er avisen Sunday Times, der fik mistanke til, at Robert Galbraith, som af forlaget blev beskrevet som en tidligere militær-mand, der nu arbejder i den private sikkerhedsindustri, ikke var manden bag krimien.

47-årige J.K. Rowling er mor til tre og hun ærgrer sig over afsløringen.

- Jeg havde håbet at kunne holde det hemmeligt lidt længere, fordi det har været en befriende oplevelse at være Robert Galbraith, siger Rowling.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Hemmelighedskræmmeriet skyldes blandt andet, at J.K. Rowling ønskede at udgive en roman. Det skulle ske uden at Harry Potter-fans verden over ville stå i kø for at købe den af den ene grund, at det var hendes navn, der stod på bogryggen.

- Det har været helt fantastisk at udgive en bog uden at der har været forventninger og stor medieomtale - og det har været en sand fornøjelse at få tilbagemeldinger under et andet navn, siger Rowling.

"The Cuckoo's Calling" blev udgivet i april og handler om en krigsveteran, der blev såret i Afghanistan.

Ifølge Sunday Times har bogen solgt 1.500 udgaver - og andet oplag er på trapperne.

//Ritzau

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip