Hemmeligheden bag et godt sexliv er overraskende enkel, mener forsker

Bedre kommunikation, østers, chokolade, jordbær, flere aftener ude sammen uden børnene, mere motion.

Der har gennem tiden været mange bud på, hvordan par får deres sexliv til at sprudle. Nu har forskere fra University of Alberta i USA fundet ud af en meget enkelt ting, par kan gøre for at få mere aktion på lagenerne.

Kort sagt kan man sige, at de skal skiftes til at vaske dem - lagenerne. Det skriver The Independent

Ifølge studiet havde par, som delte arbejdsopgaverne i hjemmet lige imellem sig et bedre sexliv. De havde også oftere sex, og det gjaldt både mænd og kvinder.

I studiet fulgte forskeren Dr. Matt Johnson 1.338 tyske par over en femårig periode. Det afslørede også, at der ikke er en sammenhæng mellem dem samlede mængde husopgaver, den mandlige partner tog på sig og den seksuelle aktivitet.

- I ethvert forhold vil mængden af opgaver i huset betyde noget forskelligt afhængig af parrets kontekst. Baseret på deres forventninger til hinanden og deres sammenligninger med andre par, de kender, siger Dr. Matt Johnson.

Læs også: Sexolog: Mænd er bedre i sengen, hvis de drikker et par øl inden sex

Studiet afslører, at det ikke, som før antaget, påvirker sexlivet negativt, hvis en mand udfører opgaver i huset som madlavning og tøjvask, der traditionelt bliver opfattet som kvindeopgaver. Forskeren mener, at det kan være på grund af en kulturforskel mellem Tyskland og USA, hvor det tidligere studie er udført. Men det står ikke klart.

- Der er kulturforskellen, men hvis logikken fra det tidligere studie var sand, ville vi have forventet en mere udtalt negativ effekt af husopgaver på seksualitet i Tyskland, fordi landet er en smule mere traditionelt. Men det var ikke tilfældet over hovedet, siger han.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip