Hemmeligholdt papir: Benlås bedste bud på Sahins død

Obducenten mener, at Ekrem Sahin formentlig døde af såkaldt akut stressrespons og ikke af at have været lagt i benlås af fængselsbetjentene. Rigshospitalets Hjertecenter mener det modsatte.

»Den mest umiddelbare forklaring på hjertestoppet er formentlig, at afdøde ikke har kunnet trække vejret under fikseringen, og at iltmanglen således har været den udløsende faktor for hjertestoppet,« skriver en overlæge fra Rigshospitalet ifølge avisen.

Vurderingen er sendt til politiet 9. august 2012, men først nu har Bjørn Elmquist, advokat for Sahins familie, fået den.

»Det er en helt afgørende vurdering fra den højeste kompetence i forhold til hjertestop. Det kan politiet ikke se bort fra,« siger han til metroxpress.

Statsobducent Peter Leth, der obducerede Ekrem Sahin, fastholder sin konklusion, selv om fremtrædende fagfolk undsiger ham.

»Jeg mener, at vi følger, hvad der er mainstream inden for videnskaben. Min konklusion er velafbalanceret,« siger Peter Mygind Leth og henviser til, at han angiver dødsårsagen som »ukendt«, men at det mest sandsynlige efter hans mening er, at Ekrem Sahin døde af stress.

BNB

Dagens Gossip