Hemmeligt notat afslører: Kohl ville af med halvdelen af tyrkerne i Tyskland

»Kansler Kohl sagde, at i løbet af de næste fire år vil det være nødvendigt at reducere antallet af tyrkere med 50 procent, men han kan ikke sige det offentligt. Det er umuligt for Tyskland at assimilere tyrkerne i deres nuværende antal,« står der i notatet fra mødet fra 28. oktober 1982.

Kun fire personer var til stede under mødet. Kohls med sin mangeårige rådgiver Horst Teltschik og Thatcher med privatsekretær A.J. Coles, som har skrevet notatet.

Spiegel har fået adgang til dokumenterne, som nu er blevet frigivet efter at have været hemmeligholdt i tre årtier.

De viser ifølge avisen, hvordan Kohl åbenbart ville skaffe sig af med hundredetusinde tyrkiske indvandrere, men de giver også et indblik i, hvordan forholdet mellem tyskerne og deres tyrkiske medborgere har forbedret sig i løbet af de seneste 30 år. Det, der dengang var social konsensus, ville i dag blive set som meget højreorienteret.

Kohl ønsker ifølge dokumenterne simpelthen at slippe af med tyrkerne, skriver Spiegel.

»Tyskland har ingen problemer med portugiserne, italienerne, selv sydøstasiaterne, fordi disse grupper er godt integreret, citerer Coles den nyvalgte kansler for at sige under mødet.

»Men tyrkerne kommer fra en meget anderledes kultur. Tyskland har integreret 11 millioner fra østeuropæiske lande. Men de var europæere og er derfor ikke noget problem«.

Som eksempel på »sammenstødet mellem to kulturer« nævner Kohl tyrkernes tvangsægteskaber og sort arbejde.

Derfor mener kansleren, at halvdelen af dem må forlade landet, og dem der bliver tilbage skal på skolebænken.

»De, der bliver integreret, må lære tysk«.

Ifølge avisen viser dokumenterne, at kansleren ikke havde meget til overs for indvandrerne fra Tyrkiet.

Allerede i sin tid som oppositionsleder for CDU beskrev han den største gruppe af gæstearbejdere i landet som »ikke i stand til at integrere sig og i øvrigt heller ikke integrationsvillige«.

Og i en tale to uger før mødet med Thatcher sagde han, at »integration kun er muligt, hvis antallet af indvandrere, som bor hos os ikke stiger yderligere.«

Men den konkrete plan om at blive fri for halvdelen af tyrkerne inden for fire år holdt Kohl for sig selv.

Dagens Gossip