Hendes søn er vild med Disney-prinsesser, men fik skældud af fremmed. Nu tager mor til genmæle

Det er ganske normalt for børn at variere mellem forskeligt legetøj, når de er yngre.

Nogle piger elsker biler, og nogle drenge elsker dukker, men det allervigtigste er blot, at børnene selv føler sig godt tilpas i legen.

Derfor er den amerikanske mor, Haylee Bazen heller ikke spor bekymret, når hendes treårige søn, Zackary er glad for Disney-prinsesser og til tider gerne vil lege med dukker. Det skriver Little Things.

I stedet støtter Haylee sin dreng og tager del i hans lege.

Artiklen fortsætter under billedet

Men ikke alle kan forlige sig med tanken om, at drenge også kan lide at lege med ’pige-legetøj’, og det fik Haylee og Zackary at mærke, da de en dag stod og ventede på bussen.

Denne dag ville Zackary gerne klædes ud som Disney-prinsesse, og det havde Haylee selvfølgelig givet ham lov til. Ved stoppestedet snakkede mor og søn om, hvilke Disney-prinsesser, de bedst kunne lide, da en fremmed mand overhørte deres samtale og straks blandede sig.

Artiklen fortsætter under billedet

Den fremmede mand var forarget og skældte Haylee ud, Han fortalte, at man ikke bør give drenge sådan noget tøj, og gik straks i gang med at fortælle, hvordan hun i stedet burde opdrage sin søn.

Efter episoden var Haylee rystet, men efter lidt tid kunne hun mærke, hvordan vreden ulmede i hende. Derfor satte hun sig til computeren og skrev et opslag på Facebook, der siden er blevet liket af over en kvart million mennesker.

Artiklen fortsætter under billedet

I opslaget indleder Haylee med at skrive:

- Til den fyr ved busstoppestedet, som følte, at han absolut skulle afbryde sin samtale med min søn.

- Jeg er IKKE ked af, at du ikke kunne lide, det tøj han havde på, og jeg er heller ikke ked af, at du ikke brød dig om vores diskussionsemne om, hvilken Disney-prinsesse, der er vores yndling (selvfølgelig Snehvide).

-  Zackary er min treårige søn, og han kan få lov at være lige den, han gerne vil være. I dag var han en Disney-prinsesse og JA – jeg lod ham gå i skole klædt sådan. Hvorfor?

Artiklen fortsætter under billedet

- Fordi han gerne ville vise sin lære og sine venner sin Elsa-kjole, og fordi han gerne ville synge ’Let it go’ (fra Disney-filmen Frozen, red.) og fordi han ikke forstår de køns-stereotyper, som du gerne vil have han skulle indordne sig under. Men mest af alt fordi han er fantstisk.

- Han leger med biler, dukker, prinsesser og pirater. Han kører på scooter og køre med dukkevogn. Han kan både blive malet i ansigtet som zombie eller have løbestift på.

- Så næste gang du ser os klædt ud som en prinsesse eller en cowboy, så hold dine misbilligende blikke for dig selv, og med mindre du har tænkt du at fortælle ham, hvor fantastisk hans er ud, så hold også dine ord for dig selv.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip