Hendes søn svævede mellem liv og død i 6 timer - nu opfordrer hun alle forældre til at være opmærksom på disse symptomer

Drukneulykker forbindes ofte med tragiske hændelser i vand, men det er faktisk muligt at lide druknedøden på landjorden.

Nu advarer en amerikansk mor om den sjældne form for drukning, der kaldes for sekundær drukning, hvilket kan ske for mennesker, der har været tæt på at miste livet i det våde element.

For selvom en person bliver genoplivet, så kan druknedøden komme snigende flere dage efter ulykken.

Det skete for Darcy McQeenys tre-årige søn, der kom til at hoppe i familiens svømmepool uden redningsvest på.

Han var under vandet i omkring 30 sekunder, men var ved fuld bevidsthed, da han blev reddet op fra poolem i baghaven. Det skriver Popsugar

Tilbage på landjorden begyndte drengen at hoste en masse vand op, men lod ellers til at være sluppet med skrækken.

En mavefornemmelse fortalte kvinden, at noget alligevel var helt galt med drengen, der nok var død, hvis det ikke var for det opmærksomme moderinstikt. 

Sekundær drukning opstår, når vand kommer ind i lungerne, og symptomerne - som omfatter træthed og hoste – kan vente med at vise sig til flere timer senere.

Det slugte vand kan fremprovokere en række kramper i struben, der får luftvejene til at snørkle sig sammen og umuliggør vejrtrækning.

Der kan gå op til to døgn efter drukneulykken, før kroppen lukker for luftvejene.

Darcy McQeeny lagde mærke til symptomerne, da familien sad ved middagsbordet i deres hjem i Californien, hvor sønnen sad og hostede med halvåbne øjne.

Hun besluttede sig for at tage drengen med på skadestuen, hvor han blev ramt af feber og ikke var til at komme i kontakt med i flere timer.

Efterfølgende har de ansatte på skadestuen sagt, at drengen er heldig med at være i live.

En sygeplejerske opfordrede Darcy McQeeny til at dele sin historie, så flere forældre kan blive klar over det, der også kaldes for tørdrukning.

Læs også: Livredder advarer om sjælden druknedød på land

- Folk skal vide, at sikkerhed i vandet er en topprioritet for de fleste forældre. Vi efterlader ikke vores børn uden opsyn, skriver hun i et opslag på Facebook.

- Hvad de fleste forældre ikke ved, er, at selv om man tager forholdsregler, så kan ens børn stadig være i fare selvom de er ved fuld bevidsthed, når man får dem op af vandet, forklarer hun.

I seks timer lå sønnen på hospitalet og svævede mellem liv og død.

- Jeg vil have folk til at være opmærksomme på, at selvom en person lader til at være OK efter en ulykke i vandet, ås er de det nødvendigvis ikke, skriver Darcy McQeeny.

Feber, stakåndethed og hoste er også på listen over symptomer på den sjældne druknedød, der vurderes at tegne sig for omkring 1-2 procent af alle drukneulykker. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip