IS henretter to for hekseri og spionage i Libyen

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) har henrettet flere personer på åben gade i det kaosramte Libyen.

Lokale nyhedsbureauer med adgang til landets rivaliserende grupper skriver ifølge AFP, at en kvinde er blevet halshugget for hekseri, mens en mand er skudt, fordi han angiveligt har spioneret i byen Sirte.

Der skulle være tale om en marokkansk kvinde og en palæstinensisk mand.

Desuden skulle Islamisk Stat have hugget hånden af en libanesisk mand, der er anklaget for at stjæle, skriver et Tripoli-baseret nyhedsbureau ifølge AFP.

Siden august 2014 har Libyen haft rivaliserende regeringer, efter at en militæralliance erobrede hovedstaden og etablerede sit eget parlament i Tripoli.

Det tvang den internationalt anerkendte regering til at søge tilflugt i den østligt beliggende havneby Tobruk.

De stridende regeringer er dog for nylig nået til enighed, da de 6. december indgik en aftale om en politisk løsning på konflikten, der har varet, siden diktator Muammar Gaddafi blev væltet i 2011.

Islamisk Stat har udnyttet den årelange uro i landet til at få fodfæste og har blandt andet indtaget byen Sirte, der er Gaddafis hjemby og ligger 430 kilometer øst for hovedstaden, Tripoli.

I november gik det amerikanske luftvåben til modangreb på Islamisk Stat i Libyen, da det foretog et angreb i byen Derna, hvor den lokale leder af Islamisk Stat, Abu Nabil, angiveligt blev dræbt.

Ifølge en FN-rapport fra juni har Islamisk Stat mellem 2000 og 3000 krigere i Libyen - 1500 af dem befinder sig i Sirte.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip