Henriette svindlet for 200.000 kr.: Det er for let at handle i andres navn

Søndag kunne vi her på Dagens.dk fortælle historien om Henriette Thiim fra København, der er blevet fuppet for 200.000 kroner.

En anden kvinde havde simpelthen stjålet Henriettes idenditet, og så ellers gået shop-amok i hendes navn.

Blandt andet nåede kvinden at købe ind i Fona, Elgiganten, Magasin og en række andre steder. Altså for over 200.000 kroner.

Sagen er meldt til politiet, men tilbage står Henriette og kan slet forstå det er så nemt at købe ind i andres navne.

- Jeg har arbejdet som leder de sidste 23 år. Jeg har alle nødvendige detaljer på 100-vis af mennesker. Deres navn, adresse, cpr, bank, kontonummer, løn, lønsedler, email, telefon. Jeg kan bare tage dem fra en ende af og bestille varer. Det er simpelthen for let. Det kan enhver butikschef i Fakta og Netto eller 7/11 også gøre, siger hun til Dagens.dk.

Derfor mener hun der bør strammes op, så disse idenditets-tyve ikke har så let adgang.

- Det er utroligt let at handle i andres navn. Jeg kan gå på nettet og oprette forbrugslån på 10 minutter hvis jeg har bestemte detaljer, siger Henriette Thiim.

Tilbage for hende venter nu et enormt og tidsslugende oprydningsarbejde.

Men hun håber ikke hun selv ender med regningen.

- Jeg forventer ikke at jeg kommer til at betale. Især fordi jeg er meget pro-aktiv og god til at sikre dokumentation. Men jeg kan alligevel ikke sove, så kan lige så godt gøre noget. Men hvis jeg ikke passer på, kan jeg meget let blive mistænkeliggjort, som mange andre ofre er blevet. Der har de erhversdrivende sagt ting som "Er du nu sikker på at du ikke bare har glemt, at du har købt det", siger hun til Dagens.dk.

Og hun har da også et godt råd til alle andre, der vil undgå at havne i en lignende situation.

- Det gode råd er ikke at slæbe alle sine kort med alle vegne, hvor det ikke er nødvendigt. Og så vil jeg anbefale at hvis man mistænker noget, så kontakt samtlige finansieringsselskaber med det samme og hører om der er oprettet lån. Hvis man opdager noget hurtigt, kan butikspersonalet bedre huske vedkommende og der er større chance for at de stadig har film fra overvågningskameraer gemt, siger hun.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at finde gerningskvinden til denne sag.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information.

Dagens Gossip