Henrik cyklede 2.423 kilometer

"Der er flere fordele ved at tage cyklen på arbejde end bilen". Sådan lød ordene fra Henrik Ullerichs, som tog sejren i den netop afsluttede Kilometerkamp arrangeret af Aalborg Cykelby.

Henrik kørte 2.423 kilometer i perioden 19. september til 1. november - et imponerende antal, som, ifølge Henrik, er helt essentielt for at have energi i hverdagen.

- Alle mine kilometer er blevet tilbagelagt til og fra arbejde. Jeg har et stillesiddende arbejde, så mine cykelture er altafgørende. Jeg har energi både på arbejde, og når jeg kommer hjem, takket være turene på cyklen, fortæller Henrik Ullerichs, efter han fik overrakt sin præmie - en Centurion-cykel sponsoreret af lokale Polar Cykler.

Kilometerkampen er et forsøg på at få flere aalborgensere til at vælge cyklen som det daglige transportmiddel. Men Kilometerkampen har hverken fået Henrik Ullerichs til at cykle mere eller mindre. Han cykler de samme lange omveje til og fra arbejde uanset vejr, årstid eller kampagner for den sags skyld.

Hvorfor så overhovedet tilmelde sig?

- Jeg ville gerne gøre mit for at støtte op om projektet. Jeg synes, at det er tid til at vise alle de fordele, man har som cyklist kontra bilist. Jeg holder aldrig i køer, jeg kommer hurtigere, billigere og friskere hjem, og jeg sparer byen for en masse forurening. At jeg så vinder, og kan give min søn en ny cykel, er heller ikke så tosset, tilføjer Henrik Ullerichs, der arbejder som systemudvikler i Aalborg.

Den cykelglade nordjyde har imponeret arrangørerne fra Aalborg Kommune. Anne Marie Nielsen er medarrangør på projektet og har fulgt deltagernes cykelture på næsten 10.000 km i alt. Det er deltagernes lyst til at være med til at slå et slag for cyklen som transportmiddel, som har vakt mest respekt  hos Anne Marie Nielsen.

- Henrik har kørt det, som svarer til Aalborg-Moskva på sin vej til og fra arbejde på lidt over en måned. Det beviser en stor ildhu og lyst til at gøre en forskel for cyklismen i Nordjylland. Henrik og resten af deltagerne beviser, at cyklen er det mest oplagte transportmiddel i byen, slutter Anne Marie Nielsen.

Dagens Gossip