Henrik Dam ærgrer sig over fyreseddel

Fredag bliver Henrik Dam Kristensens (S) sidste dag som minister i denne omgang.

Den nu tidligere transportminister er blevet fravalgt i regeringsrokaden, og nu kan han i stedet indstille sig på en rolle som gruppeformand for Socialdemokraterne.

- Sådan noget slutter altid på et tidspunkt. Den her rokade betyder, at SF skulle have det her ressortområde, og at gruppen kom til at mangle en gruppeformand. Og det var så der, den stod, konstaterer han over for Ritzau efter overdragelsen i Transportministeriet.

Spørgsmål: Er du ærgerlig over, at du ikke får en anden ministerpost?

- Det er man altid, men jeg er måske mere ærgerlig over ikke at fortsætte, for man føler altid, at man har gang i noget.

- Jeg har været minister i over ni år alt i alt, så det er ikke fordi, jeg ikke har prøvet det, men man føler altid, at der er noget, der skal gøres færdig. Men nu skal jeg noget andet, og det er fint, det er spændende, lyder det fra Henrik Dam Kristensen.

Han kunne fredag overdrage ministeriet til Pia Olsen Dyhr (SF), som i sin tale roste socialdemokraten for at have håndteret "de skeletter, der væltede ud af skabene efter den blå regering".

Henrik Dam Kristensen kunne heller ikke selv undgå at komme ind på betændte sager som rejsekort, metrobyggeri og IC4-tog.

- Men for en minister er det jo ikke problemer, det er udfordringer, som han bemærkede i sin afskedstale.

Alligevel kan den rutinerede socialdemokrat hurtigt finde sager fra ministertiden, som han er stolt af.

- Aftalen om Storstrømsbroen har sikret Femern-forbindelsen, som kommer til at få stor betydning for Danmark fremover.

- Togfonden er helt afgørende for, at det danske samfund kommer til at hænge sammen, og så har jeg fået sat cykler højere på dagsordenen, og det er jeg personligt glad for, erklærer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip