Henrik Dam skal fylde store sko

Det påpeger Berlingske politiske kommentator, Thomas Larsen, som også kalder det en udfordring for den erfarne socialdemokrat at skulle tage over efter Henrik Sass Larsen (S).

»Det bliver spændende at se, om han kan leve op til den rolle, som Henrik Sass Larsen havde, for Sass Larsen var en indpisker i forhold til folketingsgruppen. Han var meget aktiv og god til at opsøge de slagsmål med Venstre og blå blok, hvor Socialdemokratiet nogle gange havde en chance for at vinde,« siger han og fortsætter:

»På den måde bliver det afgørende for Socialdemokratiet, at Henrik Dam ikke har fået den her post som en retrætepost. Det er en meget væsentlig post og også en post, hvis betydning vil stige frem mod næste valg, hvor hele Christiansborg vil komme mere og mere i valgkampstemning.«

Henrik Dam selv sagde kort efter sin fyring, at SF var årsagen til, at han måtte rejse sig fra sin ministertaburet, fordi »SF har ønsket at få det her område, og så er der en kabale, der skal gå op, og så er det sådan«. En skuffelse for den erfarne minister, mener Thomas Larsen.

»Der er ingen tvivl om, at det var en skuffelse for Henrik Dam at skulle forlade sit ministerium, og set i det lys kan man godt sige, at det er et plaster på såret, at han nu bliver gruppeformand. Men det er en utrolig vigtig post, fordi det er gruppeformanden, som holder styr på hele folketingsgruppen og koordinere det politiske arbejde i parlamentet,« siger Thomas Larsen.

Det forventes, at Socialdemokraterne løfter sløret for ordførerrokaden senere tirsdag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip