Henrik Nord ny gruppeformand for Radikale Venstre i København

Partiet er en del af budgetflertallet på Københavns Rådhus, og her spiller Henrik Nord en vigtig rolle ved det kommende års budgetforhandlinger, når der skal trækkes i radikal retning.

Udover gruppeformandsposten sidder Henrik i Økonomiudvalget og Socialudvalget. Samlet set er der 7 mandater i den radikale gruppe på rådhuset.

- Jeg er utrolig glad for, at vi har fået sat et godt radikalt hold, så vi kan leve op til vores valgløfter om højere beskæftigelse i København, en bedre børneby og en grønnere byudvikling. Og jeg glæder mig til at være med til at sætte linjen for radikal politik i København, siger Henrik Nord i en pressemeddelelse.

- Vores politiske projekt går under fire overskrifter: Livskvalitet i hverdagen, mangfoldighed, aktiv by og levende by i vækst. Og det er fire ambitiøse mål, som jeg glæder mig til at kæmpe for, fortæller Henrik Nord.

Den ene af de syv radikale politikere på Københavns Rådhus er Anna Mee Allerslev, som er blevet siddende på posten som byens Beskæftigelses- og Integrationsborgmester.

Henrik Nord har været medlem af Radikale Venstre siden 1982 og har en fortid som byrådsmedlem i Furesø Kommune i årene 2001- 2008. Desuden har han været Radikale Venstres folketingskandidat i Gladsaxe Kredsen fra 2004-2008.

I sit private virke er Henrik institutionschef hos Advokaterne Arup & Hvidt, hvor han har været ansat siden 1997. Her arbejder han hovedsagligt med drift og udvikling af selvejende plejehjem og ældreboliger.

Henrik Nord er 54 år, far til tre børn på 28, 25 og 21 år, og i sin fritid sejler han med egen sejlbåd i Svanemøllehavnen.

Dagens Gossip