Henrik Qvortrup er tiltalt i Se og Hør-sagen

Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup er blevet tiltalt i Se og Hør-sagen.

Det meddeler advokat Anders Németh, som dog ikke kan oplyse, hvad tiltalen nærmere går ud på.

Sagen er blevet kaldt nyeres tids største skandale i den danske medieverden.

- Vi har alene kunnet læse om tiltalerejsningen i pressen. Efterfølgende har vi fået en telefonisk bekræftelse fra Københavns Vestegns Politi, siger han.

- Vi har endnu ikke modtaget anklageskriftet, hvilket naturligvis er helt uacceptabelt. Men det er på den anden side karakteristisk for det lidt rodede sagsbeløb, vi har været udsat for de sidste to år, siger Anders Németh.

Se og Hør-sagen opstod i foråret 2014. 28. april skrev BT, at en ansat hos IBM havde leveret oplysninger om kendte danskeres kreditforbrug til Se og Hør. Det skete i en foromtale af en bog skrevet af en tidligere Se og Hør-journalist.

Sagen voksede i de kommende dage i omfang. Tidligere ansatte kunne bekræfte, at man havde brugt kreditkortoplysninger fra den såkaldte tys-tys-kilde. Oplysningerne skal Se og Hør have udnyttet til at spore og skrive om kendte mennesker.

Henrik Qvortrup, der hele tiden har nægtet sig skyldig, valgte efter afsløringen at forlade sit job som politisk kommentator på TV2. Formelt blev han sigtet 22. maj, og i den forbindelse var han kortvarigt anholdt.

I alt otte personer og Aller Media A/S er blevet tiltalt for deres rolle i overvågningen af kreditkortoplysninger. Enkelte af de otte personer er endvidere tiltalt for at have modtaget og uberettiget udnyttet oplysninger om kendte personer.

Aller Media har erkendt det selskabsretlige ansvar og erklæret sig rede til at betale bøde i den kommende retssag.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at alle advokater til de tiltalte i sagen har fået tilsendt en sikker mail og en meddelelse i e-boks inden offentliggørelsen af tiltalen. Alle advokater skal også være blevet ringet op.

/ritzau/

Dagens Gossip