Henrik Qvortrup er tiltalt i Se og Hør-sagen

Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup er blevet tiltalt i Se og Hør-sagen, der handler om overvågning af kendte og kongeliges køb på kreditkort.

Det meddeler advokat Anders Németh, som dog ikke kan oplyse, hvad tiltalen nærmere går ud på.

- Han nægter sig skyldig. Nu glæder vi os til at komme i gang med sagen til september, fortæller Anders Németh.

Sagen er blevet kaldt nyeres tids største skandale i den danske medieverden. Den opstod i foråret 2014. 28. april skrev BT, at en ansat hos IBM havde leveret oplysninger om kendte danskeres kreditforbrug til Se og Hør.

Det skete i en foromtale af en bog skrevet af en tidligere Se og Hør-journalist. Sagen voksede i de kommende dage i omfang.

Tidligere ansatte kunne bekræfte, at man havde brugt kreditkortoplysninger fra den såkaldte tys-tys-kilde. Oplysningerne skal Se og Hør have udnyttet til at spore og skrive om kendte mennesker.

Henrik Qvortrup, der hele tiden har nægtet sig skyldig, valgte efter afsløringen at forlade sit job som politisk kommentator på TV2. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Tidende, Jyllands-Posten, BT og Ekstra Bladet.

Desuden har han været spindoktor for Anders Fogh Rasmussen (V). Han er i dag blandt andet politisk kommentator på Metroxpress og vært på Radio24Syvs mediemagasin Q&A, der har premiere i weekenden.

Her vil han svare på en række spørgsmål om sagen.

Formelt blev Henrik Qvortrup sigtet 22. maj, og i den forbindelse var han kortvarigt anholdt.

I alt otte personer og Aller Media A/S er blevet tiltalt for deres rolle i overvågningen af kreditkortoplysninger. Enkelte af de otte personer er endvidere tiltalt for at have modtaget og uberettiget udnyttet oplysninger om kendte personer.

Aller Media har erkendt det selskabsretlige ansvar og erklæret sig rede til at betale bøde i den kommende retssag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip