Henrik Sass forsvarer Helle Thorning

Helle Thorning-Schmidt (S) er og bliver formand for Socialdemokraterne.

Det fastslår partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i et interview med Børsen, efter de seneste ugers vedholdende spekulationer om en opsigtvækkende udskiftning på topposten.

De såkaldte kupplaner - eller dronningemord - som Børsen udtrykker det, skydes dermed ned. De tider, hvor partiet rendte rundt og udskiftede leder i utide, er ovre, lyder det fra Sass Larsen.

- Det er ikke en mulighed at udskifte Helle Thorning-Schmidt som formand for Socialdemokraterne. Og hun er vores statsministerkandidat, når vi når frem til næste valg, siger han.

Dermed er der tilsyneladende sat punktum for den historie, som Weekendavisen bragte for to uger siden, som fik spekulationerne om et kup mod statsministeren i svingninger.

Ifølge avisen var den interne utilfredshed i partiet med formanden så voldsom, at der i krogene blev mumlet om en udskiftning. Sass Larsen blev udpeget som en af de mulige kupmagere.

Oprørsspekulationer er sjældent noget en toppolitiker ønsker at kommentere, nævner Børsen, men Sass Larsen føler sig tvunget til at gøre en undtagelse på grund af "spekulationernes omfang".

- Jeg har noteret, at det ikke er nogen option ikke at sige noget, for lige pludselig så opstår der de spekulationer i offentligheden, siger han og gør det klart, at han gør det modsatte af at konspirere mod sin formand.

Om finansminister Bjarne Corydons udtalelser i flere interview op til julen om, at han ikke blankt kunne afvise, at han selv havde ambitioner om at blive formand, siger Henrik Sass-Larsen, "at det ikke var klogt".

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip