Henrik Sass Larsen (S) sætter lup på realkreditmarkedet

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) en har sat en gruppe embedsmænd til at undersøge realkreditmarkedet efter henvendelser fra blandt andet fra Forbrugerrådet.

Forbrugerrådet er på vej med endnu en henvendelse om den manglende gennemsigtighed og de voldsomme prisstigninger, der har præget sektoren, skriver Berlingske.

- Jeg har nedsat en arbejdsgruppe, som sidder og kigger på gennemsigtigheden og mobiliteten på realkreditmarkedet for at finde ud af, om der er problemer, siger Henrik Sass Larsen.

Ifølge ministeren er det blevet sværere at gennemskue lånene.

- Kompleksiteten er steget på produkterne. Det er på den ene side godt, fordi det giver kunderne bedre valgmuligheder, men øget kompleksitet gør også, at det bliver sværere at gennemskue, siger Henrik Sass Larsen og fortsætter:

Forbrugerrådet har foreslået, at der dels lægges et loft over prisstigningerne, dels kræves en dokumentation for de kapitalkrav, som prisstigninger er begrundet med.

Henrik Sass Larsen er ikke tilbøjelig til at lovgive på området. Men han vil holde øje med prisstigningerne.

En række eksperter peger på, at det øgede udbud af lånetyper samt gebyrerne for dem bliver sværere og sværere at gennemskue.

- Kunderne får rigtigt mange papirer fra bankerne, når de optager lån, og gebyrerne kan være godt pakket ind. Det er uhyre vanskeligt at finde ud af, hvad man betaler banken for, siger boligadvokat Klaus Lunøe.

/ritzau/

Dagens Gossip