Henrik Sass: Rimeligt med én statsfinansieret uddannelse

Det er slut med at tage mere end én videregående, statsfinansieret uddannelse. Det er Venstre-regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti blevet enige om for at kunne finansiere dagpengeændringer.

Henrik Sass Larsen, Socialdemokraternes gruppeformand, kalder det for rimeligt, at det "går ud over" de studerende.

- Det er altid en prioritet, hvor man skal finde penge henne for at finansiere en anden god aftale, vi har lavet omkring dagpenge.

- Der er et katalog af forskellige muligheder, hvor man kan finde noget, men det at sætte en regel op, at man som udgangspunkt kun kan få én statsfinansieret uddannelse på samme niveau er meget fornuftig.

- Har man lyst til at tage yderligere uddannelse, må man op med noget brugerbetaling, siger Henrik Sass Larsen.

Formålet er at finde 300 millioner kroner årligt, som mangler fra en tidligere indgået aftale om justeringer af den meget omdiskuterede dagpengereform.

Ændringerne, der blev aftalt i oktober sidste år, gjorde det lettere at genoptjene retten til dagpenge. Men aftalen kostede 300 millioner kroner i offentlige merudgifter.

Heller ikke finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ser de store problemer med den indgåede finansieringsaftale.

- Det er en meget fornuftig ting, der er udformet her, og så må man jo diskutere nogle undtagelsesregler, men det finder sted i Forskningsministeriet, siger finansministeren, der ikke har yderligere at tilføje.

Ifølge Sass Larsen er der en række undtagelser i aftalen, hvor der står, at man ikke kan "modtage mere end én fuldt statsfinansieret videregående uddannelse på samme niveau eller lavere".

Personer, der ikke har brugt deres videregående uddannelse i fem år, kan få dispensation, hvis de ønsker en ny videregående uddannelse. Sundhedsmæssige årsager kan give dispensation.

Der kan også være uddannelsesområder, hvor det ud fra en arbejdsmarkedsvurdering kan være brug for at få flere optaget. I de tilfælde gives der ligeledes dispensation.

- Vi har lavet alle mulige fornuftige undtagelser, siger Sass Larsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip