Henrik Toft: Eksperimenter gavner forsvarsalternativer

Skrevet af admin

17/01/2016

Dagens topnyheder

Landstræner Gudmundur Gudmundsson har brugt det meste af forberedelsestiden op til EM i håndbold på at finde frem til den centrale duo i forsvaret, efter at forsvarsgeneral René Toft Hansen blev skadet kort inden turneringen.

Valget til åbningskampen mod Rusland faldt på Henrik Møllgaard og Henrik Toft Hansen, men den duo skulle også blive opløst på grund af en skade.

Henrik Møllgaard fik i anden halvleg smertelige knubs og forlod hallen efter et slag og et vrid i hoften og den nederste del af ryggen, hvilket gav plads til Jesper Nøddesbo i forsvaret.

Det lod ikke til at svække forsvaret. De mange eksperimenter i forsvaret op til turneringen blev pludselig en fordel, mener Henrik Toft Hansen.

- Vi har heldigvis flere folk, der kan dække inde i midten, og vi, der kan dække i midten, har trænet godt sammen på skift.

- Nu håber jeg ikke, det er alvorligt med Møllgaard, men indtrykket er, at vi kan dække op med forskellige konstellationer, og det er vigtigt fremadrettet i turneringen, så vi ikke er afhængig af én mand. Andre kan gå ind og lappe, siger Toft.

Danmark vandt åbningskampen med 31-25, men cifrene blev mere komfortable, end kampbilledet antydede.

Syv minutter før tid førte Danmark blot 24-23, men så gik russerne i opløsning og glemte pludselig alt om returløb.

- Der var lidt startvanskeligheder, hvor vi lige skulle finde hinanden og finde spændingsniveauet, men det er nok meget normalt, at en åbningskamp er en rodet affære, og det var denne også, er mit indtryk.

- Men jeg synes, vi fik sat os godt på det, og i anden halvleg fik vi styr på russerne, der løb tør for kræfter. De lavede nogle vanvittige krydsløb, der gjorde det svært for os forsvarsspillere. De var dygtige til at lægge pres på os, siger Henrik Toft.

Danmarks næste kamp er mandag aften mod Montenegro, der lørdag indledte med nederlag til Ungarn.

/ritzau/