Her bliver raketvejret bedst

Skrevet af admin

31/12/2015

Dagens topnyheder

Vejret på årets sidste dag er en svær nød at knække for meteorologerne hos DMI.

- Det er noget kompliceret, og kort sagt bliver det en blandet omgang, siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen.

For mange er højdepunktet affyringen af fyrværkeri, men det kan blive noget "snask", når det nye år skal skydes ind, lyder det fra Lars Henriksen.

- Hvis man definerer godt raketvejr som klar himmel uden nedbør, så skal man ud i yderkanterne af landet for at finde de bedste betingelser. Den vestlige halvdel af Jylland eller Bornholm, siger han.

- I resten af landet ser det generelt ud til at blive diset med mange skyer og finregn visse steder. Måske kan det nå at klare op i den øvrige del af Jylland inden midnat, men problemet er så, at der kan dannes tåge, fortsætter han.

Temperaturerne vil spænde fra nul til syv grader i aften.

- En front nærmer sig fra vest, og den bringer varmere luft med sig. Derfor kan der i aften være op til syv grader ved den jyske vestkyst, mens temperaturerne andre steder vil ligge mellem nul og fire grader.

Overordnet står det østlige Danmark torsdag morgen op til flot vejr med solskin og ganske få skyer, mens et tæt dække af skyer vil give en mere grå start for folk i de vestlige egne.

Det bliver mellem nul og fire grader, der ledsages af en frisk vind til kuling.

- Derfor vil det føles bistert koldt først på dagen, men vinden aftager efterhånden, siger Lars Henriksen.

- Vestfra kommer der i løbet af formiddagen noget nedbør. Stedvis kan det falde som slud eller isslag. I eftermiddag og aften bevæger nedbøren sig østpå, og det kan vise sig som slud eller isslag i Nordsjælland.

Bornholm får også nedbør, men ifølge DMI når det først frem, når vi har taget hul på 2016.

Ud på natten tiltager både vind og kulde, og når de sidste morgenbranderter vakler hjem, er der risiko for både snebyger og frost.

/ritzau/