Her de syv største e-mailsynder

En ny undersøgelse, der netop er blevet fremlagt på den årlige British Psychological Society-kongres, viser, at mange af os bliver seriøst stressede af den måde, vi bruger e-mails på. Vi tjekker og skriver nemlig alt for ofte og svarer på uhensigtsmæssige tidspunkter og måder. Det skriver Prevention.com.

Forskerholdet identificerede de syv typiske e-mailsynder, som mange af os begår i løbet af en almindelig dag, og som på sigt kan påvirke vores helbred negativt, hvis ikke vi får styr på dem:

Stress kan sabotere din slankekur – sådan stresser du af og taber dig, se mere på Femina.dk

1) Du fortsætter en samtale i det uendelige

Det kan måske være svært at være den, der ender med ikke at svare tilbage, når du har ført en samtale med en anden. Men når I har skrevet et utal af beskeder, der kun består af ’Tak’,’Det var så lidt’, ’Jamen tak selv’, ’Så siger vi det’, ’Det er super’ osv. så er det på tide at afbryde samtalen. Det er ikke uhøfligt, og de små intetsigende e-mails vil blot blive ved med at fylde op i begges indbakke.

2) Du e-mailer når du har fri

Måske er det et krav i den stilling, du har, at du er til rådighed pr. mail og telefon uden for normal arbejdstid. Men det er stadig i orden at sætte grænser. Hvis du kan mærke, det påvirker din stresstilstand at skulle tjekke din e-mail, før du lægger dig til at sove, så vend det med din chef. Og er det slet ikke et krav fra arbejdspladsens side, at du skal tjekke e-mail, når du er hjemme, så lad endelig være.   

Er du meget stresset? Derfor kan det ødelægge dit hjerte. Læs mere på Femina.dk

3) Du e-mailer under møder

Det kan godt være, at det ikke stresser dig selv, men det stresser til gengæld andre, hvis du sidder og tjekker og skriver e-mails, når du er til møde. Det er uhøfligt, og det gavner heller ikke din evne til at koncentrere dig, hvis du kigger på din telefon eller tablet, mens andre forventer at have din opmærksomhed.

4) Du ignorerer visse e-mails

Hvis du modtager e-mails i en lind strøm, som du egentlig ikke kan overskue at svare på eller forholde dig til, så vil de ’forurene’ din indbakke og stresse dig. Så der er ikke andet for, end at du må svare, så strømmen af e-mails stopper fra den givne afsender.

Tjek de fire klassiske fejl, vi begår i weekenden, og som ødelægger vores helbred, på Femina.dk

5) Sender en anmodning om få at vide, når din e-mail er læst

Det opfattes i langt de fleste tilfælde som både provokerende og overvågende, hvis man modtager en e-mail, hvor der er krav om, at man skal notere, når den er læst. Frabed dig direkte til afsenderen at få den slags e-mails, og lad være med at sende dem selv.

6) Lader dig stresse af ’haster’-beskeder

Hvis der er et udråbstegn eller et flag, der signalerer, at du skal læse beskeden nu og her, så vil du sikkert føle dig presset til det, selvom det stresser dig. Men med mindre det vitterligt er en mail, du mener, kræver din umiddelbare opmærksomhed, så må du lære at ignorere signalerne og vente med at tjekke de pågældende mails, til det passer i dit program.

7) Undlader at sætte ’ikke-tilstedeagent’

Skal du på ferie, så sæt altid din ikke-tilstedeagent til. Det er ikke hensigtsmæssigt for dit helbred, at du tjekker e-mails, når du bør slappe af.

Lisbeth Madsen, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip