Her er 5 gode grunde til at blive statsminister

Skrevet af Marie Milling

18/06/2015

Mest læste i dag

1. Marienborg
Ikke siden Poul Nyrup Rasmussen har en statsminister boet i det store hvide hus, som ligger ved Bagsværd Sø. Men det er en mulighed at vælge at flytte ind i det store palæ, hvortil der hører eget gartneri, eget bibliotek og havestue. Hvis man flytter ind i det herskabelige hus, så får man 1.100 kvadratmeter at boltre sig på. Udenfor finder man en 8,8 hektar stor park, og indenfor kan man hygge sig med et billardbord, som kan laves om til bordtennisbord. Desuden kan man slænge sig på et løveskind, som Anker Jørgensen fik af Tanzanias regering.

Læs også: Anklage: PET fik terrormistænkte fængslet og tortureret i Libanon

2. Lønnen
På Enhedslistens hjemmeside kan man se, at statsministeren i 2014 tjente en årsløn på 1.464.148 kr. Så vil man have til lidt mere end til dagen og vejen, så kan det være at stillingen som statsminister er det helt rette valg.

3. Pensionen
Pensionen er en af de andre fordele ved at være statsminister. For hvert år man er (stats)minister stiger den pension, man kan få resten af livet og den bliver udbetalt, selvom man får løn ved siden af. Har du været minister eller statsminister i 4 år, så får du fra efterlønsalderen 187.596 kr. om året, og fra folkepensionsalderen falder det så en smule, men alligevel får man 164.700 kr om året.

Hvis man til gengæld holder til at være statsminister eller minister i 8 år eller mere, så får man 318.472 kr. om året i pension fra efterlønsalderen. Ved folkepensionsalderen sænkes det til 276.115 kr om året. Men det er stadig ikke en skidt pension, vil mange sikkert mene.

Ministerpensionen lægges oveni folketingspolitikerpensionen og eventuelle private pensioner. Oplysningerne er fra Enhedslistens hjemmeside.

4. Ingen kedsomhed
Man kommer aldrig til at kede sig som statsminister. Hele ens uge er planlagt fra time til time og selv den tid, du sidder i ministerbilen, skal udnyttes. Så hvis man hader at kede sig, og man er arbejdsfan, så er dette den rette stilling. Heldigvis er der folk omkring dig hele tiden til at hjælpe med at få det til at gå op. Tidligere blev de kaldt spindoktorer, men nu hedder de særlige rådgivere, og som statsminister kan du være med til at vælge det næste navn - for du har magten.

Læs også: Så dårligt klarede Helle og Løkke med den gode tone: Her er de værste citater

5. Mulighed for at tale til alle danskere
Hvert år 1. januar får man en unik mulighed for at nå ud med sine budskaber til alle danske hjem. Traditionen blev startet i 1940, samme år som tyskerne indvaderede os nogle måneder senere. Siden dengang har det været et samlingspunkt for nationen. Traditionelt bliver der talt politik, men det kan gøre på forskellige måder. Blandt andet citerede Anker Jørgensen Kim Larsen med verset “Det er en kold tid, som vi lever i. Alle går rundt og fryser.” Som statsminister vælger man selv, om der skal lidt mere musik eller humor ind i talen. Måske en god vits om, at en sømand, en nonne og en præst går ind på en bar…” ville medføre et frisk pust.

Der er mange gode grunde til, at tage teten som Danmarks statsoverhoved. “Helle” og “Løkke” med valget til de to kandidater.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler: