Her er 5 minutters-øvelsen, der kan redde dit liv og helbred

Pico Iyer havde tilsyneladende alt, da han var 29 år gammel; en fancy lejlighed i New York, en spændende job for det verdenskendte magasin ”Time” for slet ikke at tale om muligheden for at rejse verden tyndt som en del af jobbet. Det skriver Huffington Post.

Men der var én ting, den nu anerkendte forfatter og skribent ved flere store, internationale medier så som The New York Times ikke havde. Denne ene ting var tid. Tid til sig selv. Tid til at lave ingenting. Tid til at tænke over, om han egentlig var lykkelig.

Læs også: 8 vaner positive mennesker har, og som alle burde kopiere

Da han år senere fik at vide af sin læge, at han nu var i en alder, hvor han burde begynde at tænke lidt på sit helbred, startede han i et fitnesscenter. Han burde gøre noget ved sit helbred 30 minutter om dagen, sagde lægen.

Men da en ven foreslog ham at gøre noget helt andet ved helbredet, fik han øjnene op for noget, de fleste mennesker i dag godt kunne bruge. Vennen sagde:

- Hvorfor tager du ikke bare 30 minutter i stilhed hver dag? Tag til det indre fitnesscenter. Det mentale af slagsen.

Først syntes Pico Iyer ikke, det var noget for ham; han havde jo slet ikke tid. Men han indså hurtigt, at hans ven havde ret, og nu giver han derfor rådet videre i et interview af talkshowværten Oprah;

Selv, hvis du kun har fem minutter hver dag, så brug dem for dig selv. I stilhed. Tænk over dit liv og din hverdag. Det er svært at træne dine problemer væk.

Den mentale sundhed og lykkefølelse er ligeså vigtig som den fysiske, og det burde alle afsætte tid til, mener Pico Iyer.

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip