Her er 7 bizarre hjemmebehandlinger der virker

De fleste af os har formentlig plastre og hovedpinetabletter på lager for hurtigt at kunne behandle skader og smerter.

Men der er faktisk en række ting, du kan bruge til at behandle problemer, sygdomme og smerter med.

Prevention.com har her samlet 7 af dem fra bogen ’The Big Doctors Book of Home Remedies’:

1. Vodka til lugtende fødder

Har du meget lugtende fødder, kan du faktisk bruge vodkaen fra barskabet. Hæld vodka på en vaskeklud og giv fødderne en omgang. Alkohollen i vodkaen virker bakteriedræbende og udtørrende, så lugten hurtigt forsvinder. Vil du ikke bruge din vodka, kan ren alkohol også gøre tricket.

Her er en række bizarre slanketips, der faktisk virker! Se dem på Q.dk

2. Blyant til hovedpine

Hvis du er stresset og ubevidst bider tænderne hårdt sammen, kan det udløse en spændingshovedpine. Men i stedet for at spise hovedpinetabletter, kan du gøre følgende:

- Tag en blyant mellem tænderne, men bid ikke sammen, siger Fred Sheftell, der er læge og leder af New England Center for Headache.

Dermed slapper man af i kæbemusklerne, og spændingshovedpinen forsvinder.

3. Citronmelisse til forkølelsessår

Har du fået et forkølelsessår, skal du lave en te på citronmelisse. Teen virker nemlig mod virus og mindsker dermed herpesudbruddet, forklarer James Duke, der har skrevet bogen ’The Green Pharmacy’.

Lav teen ved at bruge 2-4 spiseskefulde citronmelisse per kop kogende vand. Dyp vatrondeller i den afkølede te og lad det lindre på forkølelsessåret flere gange om dagen.

Få fem overraskende tips til at forebygge migræne på IN.dk

4. Olivenolie mod eksem

Hvis du har et irriteret område på huden, kan det lindre at bruge olivenolie, forklarer Christopher Dannaker, som er læge og professor i dermatologi ved University of California San Francisco. De gode antioxidanter i olien reducerer inflammationen, som eksemen er skyld i.

Brug den ved at gnide en teskefuld olie ind på det irriterede hudområde, så det ikke tørrer ud. Ved mere alvorlige tilfælde kan du lade olien sidde natten over pakket ind i plastik.

5. Sukker mod hikke

Har du hikke, skal du bare sluge en teskefuld sukker, siger læge og professor i medicin Andre Dubois.

Sukkeret er med til at påvirke de nerver, som ellers ville få musklerne i mellemgulvet til at trække sig sammen og give hikke.

6. Bagepulver mod urinvejsinfektion

Hvis du har symptomer på en urinvejsinfektion og ikke kan komme til lægen med det samme, så drik et glas vand med ¼ teskefuld bagepulver. Bagepulveret reducerer nemlig bakteriernes evne til at formere sig, siger læge og professor i urologi Larrian Gillespie.

Drik blandingen en gang om dagen, indtil du kommer til lægen og kan få antibiotika.

7. Nelliker mod sår

Har du fået et sår, kan du bruge knust nellike til at holde infektioner væk. Nellikeolie virker desuden både antiseptisk og smertelindrende, siger James Duke.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip