Her er 7 overraskende ting, du ikke vidste om utroskab

En omfattende undersøgelse af utroskab rundt omkring i verden indbragte i år Danmark en lidet flatterende andenplads over lande, hvor flest personer havde været deres partner utro. 

Hele 46 procent af de adspurgte havde haft sidespring, hvilket kun blev overgået af Thailand, hvor tallet lå på 56 procent, viste tallene, som analysefirmaet Statista havde udarbejdet. 

Derfor tænker vi, at der må være god interesse for lidt overrraskende viden om utroskab. 

1. Utroskab kan ligge i generne

Et internationalt forskningsprojekt fra sidste år så på, hvordan særlige mutationer i nogle kvinders gener, kan være årsag til, at de er utro. Helt specifik drejer det sig om nogle receptorer i hjernen, der er ekstra modtagelige overfor hormonet vasopressin, som øger risikoen for, at de er utro.

Vasopressin påvirker tillid og empati, og spiller derfor en rolle i sociale relationer. 

2. De fleste mænd elsker stadig deres partner, når de er utro

Selvom det kan lyde mærkværdigt, så erklærer 56 procent af utro mænd, at de er tilfredse med deres ægteskab, mens tallet forkvinder er 34 procent. Det viser en undersøgelse, som den anerkendte antropolog og adfærdspsykolog, Helen Fischer, fra Rutgers University i New Jersey står bag. 

Det viser ifølge Helen Fischer, at mens kvinder er utro for at opnå følelsesmæssig tilfredsstillelse, så er mænd i højere grad drevet af en basal lyst til sex.

3. Utroskab er ikke den mest udbredte årsag til skilsmisse

Selvom utroskab er en åbenlys årsag til, at par går fra hinanden, så er det ikke det, der er skyld i flest skilsmisser. Det viser en undersøgelse fra Storbritannien, hvor den ledende årsag til skilsmisser var dårlig opførsel, midtvejskriser og fysisk og psykisk vold overfor partneren. 

Utroskab var nummer to på listen. 

4. Kvinder tror, at mænd med dybe stemmer er mere utro

Kvinder finder mænd med dybe stemmer mest attraktive, men samtidig tror de, at de samme mænd er mere tilbøjelige til at være utro. 

Det viser en undersøgelse fra 2013, hvor mænd med dybe stemmer blev udpeget som mest attraktive som flirts og uforpligtende sexpartnere.  

5. Kvinder er mere utro, hvis partneren har store testikler

Et forskningsprojekt fra Oslo Universitet har konkluderet, at jo større en mands testikler er, desto større er chancen for, at hans kvindelige partner er ham utro. 

Den opsigtsvækkende konklusion blev gjort ved studier af bonoboaber, der er et af de primater, der ligner mennesker mest. Og her var de kvindelige aber mest aktive med sidespring, hvis deres partner havde store testikler.

6. Utro mænd er får oftere hjerteanfald, når de har sex. 

Om det er de højere magter, der er i spil, skal vi lade være usagt, men utro mænd får oftere hjerteanfald under samleje, når de er utro, end når de har sex med deres faste partner. Det konkluderer et studie fra 2012, der dog ikke ligger sig fast på årsagen. 

Det kan dog ifølge forskerne skyldes skyldfølelse, stress og presset over at skulle tilfredsstille kvinden, der ofte er yngre end den utro mand. 

7. Utroskab øger mænds risiko for at brække sin penis

Indrømmet, der er ikke helt statistisk belæg for den, men vi tager den med alligevel. Et studie fra 2011 fandt ud af, at ud af 16 sager om brækkede penisser mellem 2007 og 2011, var halvdelen af skaderne sket under en akt af utroskab. 

Det skulle eftersigende være særdeles smertefuldt. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip