Her er årets cykelrytter

Højest overraskende blev de mandlige danske eliteryttere valgt fra, da årets cykelrytter 2013 skulle findes.

Torsdag eftermiddag blev Amalie Dideriksen, der i september vandt VM-titlen i Toscana for U19-ryttere, kåret som årets rytter foran prominente mandlige kolleger som Michael Mørkøv, Jakob Fuglsang og Lasse Norman Hansen.

Også U19-rytteren Mads Pedersen blev vejet og fundet for let i forhold til Amalie Dideriksen.

Den unge danske rytter tog fusen på både eksperter og konkurrenter, da hun sejrede ved VM i Italien.

17-årige Dideriksen vandt VM-guldet efter en overraskende flot indsats på VM-rutens 83 kilometer. Hun gik med i et udbrud på fem ryttere, kæmpede sig med over stigningerne og var klart bedst i spurten.

Hun spurtbesejrede to konkurrenter fra Ukraine og Rusland i kampen om VM-titlen.

Den talentfulde cykelrytter vandt dermed sin anden VM-medalje i 2013. Tidligt på sommeren vandt hun bronze i scratchløbet ved VM på bane i Glasgow.

Foruden VM-medaljerne har Amalie Dideriksen i år gjort sig stærkt bemærket ved at vinde den gennemgående hjemlige løbsserie, Lindbjerg Cup, blandt seniorerne.

Og selv om ingen kan sætte en finger på den unge rytters fine år, så er der formentlig skuffelse at spore hos flere af eliterytterne over, at de blev valgt fra.

Blandt dem Michael Mørkøv, der blev dansk mester på landevej og vandt en etape i Vuelta a España. Også Jakob Fuglsang har haft et flot år kronet med en samlet 7.-plads i Tour de France.

Det er licensrytterne under Danmarks Cykle Union (DCU), der har afgjort, hvem af de fem nominerede ryttere, der skulle kåres som årets rytter. Titlen blev torsdag uddelt for 38. gang.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip