Her er beviset: 5 sekunders-reglen, når du taber din mad på gulvet, er god nok

Det er så irritterende, når man lige har fyldt tallerkenen med mad, og indholdet ved et uheld lander på gulvet. Enten smider man lettere hidsig maden ud, eller også læner man sig op af den kendte fem sekunders-regel og får maden op på tallerkenen i en fart og spiser den som om intet var hændt.

Hvis du hælder til den sidste mulighed, så bliver du glad for at høre, at den belejlige regel faktisk holder vand. Dog kun til en vis grænse. Det fortæller The Science Channel anført af NASA-ingenøren Mike Meacham.

Læs også10 madvarer du ikke skal putte i køleskabet

Det viser sig nemlig, bakterier bevæger sig ret langsomt - helt præcist 77 cm i timen. Så du har god tid til at samle din mad op, før end bakterierne kommer kravlende. Forbeholdet er, at underlaget din mad falder ned på skal være tørt, hvis gulvet er vådt eller fugtigt holder fem sekunder-reglen ikke.

De mest ulækre bakterier såsom e-coli, salmonella og listeria foretrækker nemlig våde overflader. Der er naturligvis også forskel på om det er en skrive brød eller en gryderet, du har tabt på gulvet.

Læs ogsåVil du undgå sygdom? Så ofte skal du skifte håndklæder, pyjamas, sengetøj og tandbørste

Mike Meacham foreslår dog, at du justerer reglen med to sekunder, så det hedder tre sekunders-reglen - bare for at være på den sikre side.

Men uanset hvad, er det i sidste end din drømmekraft, der skal være den afgørende faktor for, hvad du putter i munden.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip