Her er beviset: Ulv på knivskarpt billede fra Harrild Hede

Enhver tvivl om en levende ulv på Harrild Hede i Midtjylland kan nu manes i jorden.

Beviset ser du her i form af et billede af ulven - og glæden er stor på Naturhistorisk Museum.

- I de seneste 14 dage har den midtjyske ulv været skyld i glødende telefoner og mailbokse på Naturhistorisk Museum. Der er indkommet adskillige særdeles troværdige observationer, ligesom fodspor, rådyr- og krondyrkadavere har bidraget til billedet af mindst en ulv i området. Der tegner sig allerede et tydeligt mønster: Sæt en nål midt på Harrild Hede, og tegn så en cirkel med 20 kilometers radius. Inden for disse godt 1200 kvadratkilometer ligger et af landets potentielt bedste ulveterræner: vidtstrakte heder, plantager, egekrat og ådale, hvor der ikke kommer et øje, og hvor der er masser af vildt, skriver museet på sin Facebook-side her til aften.

Følg Dagens.dk på Facebook - Danmarks nye og landsdækkende nyhedssite

Det er Hans Poulsens automatiske vildtkamera, der har taget dette fantastiske og enestående billede af ulven.

- Ikke en ræv, ikke en hund, men en tydeligt skuffet ulv, der ikke havde fået krondyrsteg til morgenmad! Billederne taler deres tydelige sprog. lyder det begejstret fra Naturhistorisk Museum.

Og glæden er heller til at tage fejl af.

- Hvad kan vi sige andet, end at det er helt ufatteligt fedt? Naturligvis vil hverken krondyr eller rådyr eller alle jægere omfatte ulven med samme begejstring, men der er i allerhøjeste grad plads til alle. Der render mange tusinde stykker hjortevildt rundt i det midtjyske, og mange steder opfattes specielt krondyr som deciderede skadedyr for landafgrøder og nåletræer. En ulv eller tre, der lærer hjortevildtet lidt om liv og død, vil ingen skade gøre – tværtimod. Med ulven er den danske natur blevet en smule mere naturlig, og vi er i sandhed blevet et sagnomspundet dyr rigere. Lad den nu leve, og lad os nu håbe, at den ikke render ud foran en bil i morgen, skriver museet her til aften.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip