Her er branchen, der leder efter ansatte

Hver fjerde IT-virksomhed i Danmark har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft til deres stillinger.

Det viser en undersøgelse, som brancheorganisationen IT-Branchen har foretaget, skriver Berlingske.

Knapt 40 procent af de adspurgte 169 virksomheder i spørgeskemaundersøgelsen har et eller flere ubesatte job. Samtidigt melder 70 procent, at de regner med at skrue op for antallet af kunder eller opgaver i år sammenlignet med 2012.

Dermed lader problemet altså ikke til at blive mindre.

Ifølge IT-Branchen, som hører under Dansk Erhverv, kan manglen på kvalificerede folk ramme virksomheder, der risikerer at gå glip af potentiel vækst.

Derudover kan det også gå ud over antallet af arbejdspladser i Danmark, hvis firmaer bliver nødt til at flytte opgaver til udlandet, lyder det.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) erkender, at vi står med et problem.

- Her har vi en branche, der over en bred kam mangler kvalificeret arbejdskraft. Midt i en tid med relativt høj ledighed er det et paradoks, som vi ikke bare kan vifte af os, siger han til Berlingske.

Universiteterne peger på, at det kan være svært at indrette uddannelserne, så erhvervslivet får de kandidater, som har brug for. Derfor forsøger man at uddanne bredt og grundlæggende i stedet for helt specifikt, lyder det.

IT-iværksætteren Tine Thygesen fra virksomheden Everplaces, der blandt andet har svært ved at finde folk til at lave programmer til smartphones, kritiserer ifølge Berlingske det danske uddannelsessystem for at være "for teoretisk og for akademisk".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip