Her er dagens vigtigste citater fra fredskonferencen

Den internationale fredskonference om Syrien blev indledt onsdag i den schweiziske by Montreux, og parterne - styret i Syrien og oppositionen - stod stejlt over for hinanden.

Her er en række centrale citater fra førstedagen af konferencen, som fortsætter torsdag, inden der fredag tages fat på direkte forhandlinger i Geneve:

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon:

- Efter næsten tre pinefulde år med konflikt og lidelser i Syrien, er det håbets dag i dag.

- Nok er nok, nu er det tid til at forhandle. Vi må gribe denne spinkle chance.

Syriens udenrigsminister, Walid al-Moualem:

- Hvis I ønsker at tale på vegne af det syriske folk, så skal I ikke bedrage det syriske folk og være agenter af det syriske folks fjender.

- Du talte i 25 minutter, sagde Moualem til Ban Ki-moon, efter at FN's generalsekretær havde sagt, at udenrigsministerens taletid var løbet ud.

Syriens informationsminister, Omran al-Zohbi:

- Assad træder ikke tilbage.

Syriens Nationale Koalitions leder, Ahmad al-Jarba:

- Hvor mange år skal syrerne vente, mens denne dødsmaskine nådesløst tromler frem imod dem, mens verden sidder på egne hænder.

USA's udenrigsministre, John Kerry:

- Der er ingen chance - overhovedet ingen chance for - at manden, som har stået bag dette brutale angreb på sit eget folk, kan genvinde legitimitet til at regere igen.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov:

- Forhandlingerne bliver ikke nemme, det kommer ikke til at gå hurtigt.

FN's særlige udsending til Syrien, Lakhdar Brahimi:

- Går vi direkte ind i rummet og begynder diskussionerne, eller snakker vi lidt længere i mindre grupper? Jeg ved det ikke endnu.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip