Her er Danmarks 10 mindst solide banker

For 10 danske pengeinstitutter er kapitalen på kistebunden så lille, at bankerne risikerer at havne i livstruende problemer. Det skriver dagbladet Børsen på baggrund af en analyse fra konsulenthuset Niro Invest.

Værst ser det ud for Vestjysk Bank, der ifølge analysen er Danmarks mest risikable pengeinstitut.

Men også Andelskassen J.A.K. Slagelse, Basisbank og Hvidbjerg Bank kan komme i problemer, viser opgørelsen, der er baseret på bankernes regnskaber fra 2012.

- Pengeinstitutterne i bunden af analysen har det fortsat meget svært og er i fare for at forsvinde fra landkortet som selvstændige pengeinstitutter, siger bankekspert Nicholas Rohde fra Niro Invest til Børsen.

Niro Invest hæfter sig især ved, at bankerne generelt set har øget nedskrivningerne på dårlige udlån fra 2011 til 2012. Det vidner ifølge Nicholas Rohde om, at en række pressede banker fortsat har store udfordringer.

Derfor er Rohde ikke overrasket over, at 10 banker er i store problemer.

Hos Vestjysk Bank erkender bestyrelsesformand Steen Hemmingsen, at reserverne er tyndslidte, men han pointerer, at det er gået fremad for banken siden det årsregnskab, som Niros analyse bygger på.

- Vi arbejder ud fra, at banken er levedygtig med de usikkerheder, der nu er i den store verden omkring os, siger Steen Hemmingsen til Børsen.

Staten ejer 54 procent af aktierne i Vestjysk Bank, der er landets niende største pengeinstitut.

Danmarks mest solide pengeinstitut er i øvrigt Rønde og Omegns Sparekasse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip