Her er de fem bedste råd fra sexologen

Du kender det sikkert godt: Du bekymrer dig om alt muligt andet under sex og har svært ved at slippe tankemylderet og bare give dig hen.

Sexolog Vivi Hollænder kommer her med fem typiske årsager til, at vi lader tankerne vandre hen over vasketøj, madplaner og rengøring, når vi har sex, og forklarer, hvad du stiller op med dem, så du kan slappe mellem ørerne og give efter for kroppen.

1: Åh nej, tænk hvis børnene vågner

Tanken om barnegråd eller lyden af små trippende barnefødder i soveværelset gør det svært, for ikke at sige næsten umuligt, for dig at give dig hen og bare nyde.

Bliv meget klogere på klitoris – se med Tidens Kvinders blog

Løsning:

Undlad at betragte det som en katastrofe, hvis børnene vågner, mens I har sex. Børn tager ikke skade af at vide, at deres forældre har et sexliv, og faktisk er det sundt for deres egen udvikling og seksualitet senere i livet at vide, at far og mor har noget kærligt og intimt sammen.

Hvis de vågner, så betragt det som en mulighed for at tale med dem om, at far og mor hygger sig, og at det er sådan noget, som voksne har sammen, når de elsker hinanden. Jo mere sexforskrækket forældrene opfører sig, desto mere vil børnene forbinde sex med noget skamfuldt.

2: Bare jeg ikke ser for tyk ud i denne her stilling

Du sender din appelsinhud på balderne, strækmærkerne på maven og dine hængebryster en arrig tanke, mens hans hænder blidt kærtegner hele din krop.

Løsning:

Fokusér på den nydelse, som din krop giver dig i stedet for at fokusere på appelsinhuden på lårene. Undlad at lægge din krop for had, men vær i stedet taknemmelig over, at den er rask og fungerer, og at den kan give dig så megen nydelse. Det, som de fleste mænd tænder på og værdsætter, er kvinder, der tør vise deres lyst og begær.

Mænd synes som regel, at deres kvinde er allerskønnest, når hun giver slip på de negative tanker om, at hun ikke er pæn nok og giver sig hen til hans kærtegn i stedet for at tænke på, om hendes mave er for stor. En varm og modtagelig kvinde siger mænd langt mere end stram hud og talje.

Det store tema om kvindens underliv. Få svar på alt det, du ikke tør spørge om, på Q.dk

3: Jeg skal jo så tidligt op i morgen

Du har givet dig selv fuldt ud hele dagen og er helt udkørt efter en lang dag med udfordrende opgaver med arbejde, indkøb, madlavning og unger og har meget mere brug for søvn end sex.

Løsning:

Selv om du er udkørt, så prøv at fokusere på alt det gode, som sex kan gøre for dig, og husk på, at sex altså ikke behøver at være en alenlang affære hver gang. Faktisk får et hurtigt lille knald din krop og din hjerne til at slappe af, så du hurtigere falder i søvn og sover godt.

Desuden styrker det dit parforhold, du slipper for sure miner og den dårlige samvittighed over igen at sige nej – og bliver i virkeligheden et gladere menneske. Og selvom lysten måske mangler eller ikke er stor, så er sex jo rigtig dejligt, når du først er kommet i gang.

4: Jeg får alligevel aldrig orgasme

Du orker næsten ikke at gå i gang, for det vil bare tage en evighed, før du opnår orgasme – hvis det da overhovedet lykkes.

Løsning:

Hvis du allerede tænker negative tanker fra starten, så opnår du i hvert fald aldrig orgasme. Flyt dine tanker væk fra orgasmen og giv dig hen til nydelsen, for sex er meget mere end orgasme, og der er langt større chance for at opnå klimaks, hvis du holder op med at fokusere på det. Husk også på, at orgasmen ikke bør være målet i sig selv, for hvis sex med din partner udelukkende handler om ’det store O’, ja, så kan du jo lige så godt tilfredsstille dig selv.

5: Var hans ex mon bedre i sengen?

Du kan bare ikke slippe tanken om, at hans ekskæreste sikkert var en djævel på lagnerne, mens du selv føler, at du blot lægger dig på ryggen og tager imod.

Løsning:

Mange kvinder har alt for store forventninger til sig selv og er bange for ikke at leve op til deres partners forventninger. Vær opmærksom på, om du mon er typen, der altid skal præstere og være perfekt, og drop så præstationsræset i sengen.

Der er jo en grund til, at han har valgt netop dig, så flyt fokus fra ekskæresterne, vær dig selv og nyd det fuldt ud. Det vil for øvrigt også få dig til at virke ekstra tiltrækkende på din partner.

Af Vivi Hollænder og Pernille Lewinsky Kofoed, Tidens Kvinder. Redigeret af Maria Jönsson Bebe/NewsDesk, Aller Media

Tilmeld dig Dagens Sundhed på Facebook - for alle os, der ønsker et sundere liv

Dagens Gossip