Her er de mest hjemsøgte steder i Danmark

Skrevet af Morten Larsen

05/05/2015
Se den uhyggelige liste over steder her i landet, hvor man muligvis kan rende ind i et vaskeægte spøgelse.

Mest læste i dag

Med grønne trætoppe og mælkebøtter i vejkanten har foråret indhyllet landet i farverig idyl, men selv de lange og lyse aftener slutter på et tidspunkt.

Ved mørkets frembrud kan der ske ting og sager, der sådan ikke lige forklares.

Thomas Andersen er formand ghosthunting.dk – en gruppe danske spøgelsesjægere, der med lommelygter og måleinstrumenter leder efter åndelig aktivitet i hele landet.

Hjemsøgte steder i Danmark

I visse huse smækker dørene på uforklarlig vis af sig selv, og den jyske gruppe med interesse i det paranormale er flere gange blevet mødt med det, der kan forklares som korporlig afstraffelse fra det hindsides, når de har bevæget sig ind i de ofte forladte bygninger.

Her følger spøgelsesjægerens liste over de fem mest hjemsøgte steder i Danmark.

5. Herning Museum
I det tidligere bymuseum i den midstjyske koncert- og fodboldby sker der uforklarlige ting.

I 1939 købte kommunen det gamle hus af eneboeren Ane Marie Laursen, men noget tyder på, at den tidligere og nu afdøde ejer ikke kan slippe kontakten til det gamle bindingsværkshus.

- To norske turister blev begge slået i panden derinde, siger Thomas Andersen til Dagens.dk om en af de mange episoder, der ikke har en letforståelig forklaring.

Blandt andet har en tidligere medarbejder på museumsinspektørens kontor oplevet, at der var én, der prikkede hende hårdt på skulderen, men der var ingen, da hun vendte sig om. Gys!

4. Dybbøl Mølle
Et af landets helt store nationalmonumenter, Dybbøl Mølle, lader til at være omdrejningspunkt for mere end nationalromantik - stedet rummer nemlig også en del mystisk.

I hvert fald hvis man skal tro formanden for gruppen af de jyske spøgelsesjægere, der på en sommernat for tre år siden undersøgte den gamle mølle vest for Sønderborg.

Her fik de kontakt til det, der måske var en ånd.

- Vi spurgte ud i rummet, om det var en dansker, hvorefter der kom en masse støj i radioen, siger Thomas Andersen.

En efterfølgende analyse af lydoptagelserne afslørede svaret på spørgsmålet i den gamle mølle.

- Ja, jeg er dansk, lød det på de behandlede optagelser.

3. Troldhede Station
I den vestjyske landsby Troldhede står den gamle stationsbygning og forfalder i stilhed.

Helt roligt er der vist ikke i den faldefærdige bygning.

- Begravelser er foregået i ventesalen, siger Thomas Andersen og forklarer, at bygningen i gamle dage fungerede som kapel, da byen dengang ikke havde sin egen kirke.

Da folkene bag ghosthunting.dk undersøgte stationsbygningen stod det hurtigt klart, at der skete ting og sager, der stadig i dag mangler en naturlig forklaring.

Læs også: Kvinde filmer spøgelse: Det er min døde bror

- Flere gange smækkede dørene i af sig selv, siger Thomas Andersen, der i tv-programmet 'Spøgelsesjægerne' flere gange har inviteret familien Danmark med på jagt efter ånder, og fortsætter:

- Det var vindstille, så årsagen kan ikke have været gennemtræk.

De smækkende døre fik spøgelsesjægerne til at spørge ud i tomme lokale, om de skulle forlade bygningen, hvorefter en knirkende dør atter langsomt bliver lukket. Klar tale fra den åndelige verden?

2. Købmandsbutik i Hobro
En købmandsbutik i byen ved Mariager Fjord får eftersigende besøg af mere end almindelige handlende.

- Butikken er normalt fredfyld i åbningstiden, men når lyset slukker og dørene låses, så bliver det til et virkelig uhyggeligt sted, siger Thomas Andersen og fortsætter:

- Lokalet ændrer fuldstændig karakter. Du føler, at rummet kravler hen over dig.

Spøgeriet i den tidligere Spar-butik har ifølge folkene bag ghosthunting.dk stået på i flere år.

Det var købmandsparrets yngste søn, der først blev generet af det, som han omtalte som 'en mand, der sidder inde på mit værelse'.

Videoovervågning fra butikken har ved flere lejligheder vist, hvordan chipsposer og DVD-film ikke sjældent falder ned fra butikshylderne uden mennesker i nærheden af dem.

1. Herregård Hessel
Syd for Limfjorden finder man den flere hundrede år gamle Herregård Hessel.

- Det er flere år siden, at vi undersøgte stedet, men det er den her tur, vi stadig snakker om, siger Thomas Andersen.

I 1836 fødte en tjenestepige et dødfødt barn i herregårdens grovkøkken.

- Hun gik i panik og begravede barnet i et hul i en af stuerne, siger Thomas Andersen.

Her lå liget i et par dage indtil en fremmed hund løb ind i stuen og gravede barnet op.

Om dét er forklaringer på de fysiske oplevelser, der mødte spøgelsesjægerene i den gamle herregård er uvist. Men gæstfrihed var der i hvert fald ikke tale om. 

- En hånd griber i gulvhøjde fat i Tommy (medlem af ghosthunting.dk, red.) og trækker ham i buksebenet. En anden af os bliver taget hårdt i armen, og da vi løber ud af rummet bliver jeg skubbet i ryggen, siger Thomas Andersen. 

De kvindelige medlemmer af ghosthunting.dk, herunder formandens 27-årige kæreste, Karina Bendiksen, får derimod en mere blid behandling.

- En iskold hånd berører dem på kinderne, siger Thomas Andersen og forklarer, at nærkontakten med det åndelige også fik de to kvinder til at forlade herregården i løb. 

Snart kan man atter følge Thomas Andersen og de andre danskere med interesse for det paranormale i fjernsynet, når Kanal 5 den 30. maj starter en ny sæson af programmet 'Spøgelsesjægerne'.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler: