Her er de nominerede til Danish Music Awards

Skrevet af admin

01/10/2015

Dagens topnyheder

Når prisfesten Danish Music Awards løber af stablen den 7. november, vil der blive uddelt en række eftertragtede priser til de bedste danske kunstnere.

De nominerede til prisfesten er netop blevet afsløret, og det er rapgruppen Suspekt, der har fået flest nomineringer.

Gruppen er nemlig nomineret i de seks kategorier "Årets danske udgivelse", "Årets danske hit", "Årets danske producer", "Årets danske gruppe", "Årets danske livenavn" samt "Årets danske urbanudgivelse".

De mange nomineringer vækker stor glæde hos de tre Albertslund-drenge.

- Holdet har lige revet 6 nomineringer til Danish Music Awards! Shit mand, den havde vi ikke lige set komme. Det er en stor ære! Tak for det, skriver de på deres Facebookprofil.

Også sangerinden Marie Key og det danske band Lukas Graham kan glæde sig over, at de bliver anerkendt i fem kategorier hver især.

Det er DMA-akademiet, der består af 28 fremtrædende navne i den danske musikbranche, der bestemmer, hvem der løber med prisen i de forskellige kategorier.

Publikum har dog også noget at skulle have sagt. Det er nemlig dem, der bestemmer, hvem der løber med "Årets publikumspris". De nominerede i kategorien er Joey Moe, Marie Key, Djämes Braun, Stine Bramsen og Lukas Graham.

I løbet af aftenen skal der også uddeles den prestigefyldte ærespris. Sidste år gik prisen til rockbandet D-A-D.

Det er popsangeren Christopher og tv-værten Anders Breinholt, der byder velkommen, når den store prisuddeling skydes i gang lørdag den 7. november i Forum i København. Hele showet sendes live på TV2.

Du kan stemme på din favorit til at vinde årets publikumspris lige her

http://programmer.tv2.dk/dma

/ritzau/FOKUS