Her er den klamme grund til at teenagere ikke kan sove

De fleste ved, at dårlig søvn fører til dårlige resultater - hvad enten det er på jobbet eller på skolebænken.

Nu undersøger britiske forskere, hvad årsagen til søvnmanglen blandt teenagere kan være. Noget tyder på, at en del af problemet kan kommes til livs med en meget simple manøvre: Der skal luftes ud på værelserne.

Det skriver The Mirror

Professor Colin Espie leder i øjeblikket et studie blandt 32.000 britiske elever på 100 skoler. Forskerne undersøger om en senere begyndelse på skoledagen kan påvirke de faglige præstationer. Men det er ikke det eneste.

- Unge mennesker åbner aldrig deres vinduer. Deres værelser bliver aldrig luftet ud. Et ildelugtende teenageværelse er et biprodukt af, at rummet er fyldt med genbrugt luft, som indeholder en lav del ilt og meget nitrogen. Hvis man bliver ved med at trække den samme luft ind igen og igen i et lille værelse, der er varmt og dårligt udluftet, vil man vågne med hovedpine efter en dårlig nats søvn, siger professoren.

I det ny forskningsprojekt bliver eleverne inddelt i tre grupper. Den ene gruppe begynder skoledagen til normal tid, den anden gruppe går først i gang klokken 10, mens den tredjegruppe bliver undervist i søvn og hvordan man sover bedst.

Læs også: Det er tortur at tvinge folk til at møde før klokken 10 på arbejde, siger ekspert 

Alle tre grupper for et forbud mod at bruge gadgets i deres soveværelser og bliver desuden bedt om at rydde op, så der ikke er for meget rod omkring dem.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip