Her er dessertpizzaen, der redder din sommer

Dette er en sjov måde at servere frugt på – enten som dessert eller snack.

Børn er vilde med det og selv voksne imponeres.

Hvis du har mulighed for det, er det oplagt at købe en af de mere aflange vandmeloner (som der ofte er sten i), da de er langt nemmere at skære i skiver.

Du skal bruge:

- Vandmelon
- Toppings efter ønske (jeg brugte jordbær og blåbær) – beregn ca. 100g frugt pr. skive vandmelon
- Mandelsplitter – beregn ca. 50g mandelsplitter pr. skive vandmelon
- Mørk chokolade – beregn ca. 50g mørk chokolade pr. skive vandmelon

Skær vandmelonen i skiver á 2-3 cm’s tykkelse. Har du ikke fået fat i en af de aflange meloner (som er lige brede stort set hele vejen), så brug evt. kun det midterste stykke af vandmelonen, så du kan få jævne, brede skiver. Skær vandmelonskiverne i kvarte og læg hver ’pizza’ på en tallerken.

Smelt den mørke chokolade over vandbad eller over meget lav varme i en kasserolle.

Top pizzaerne med ønsket frugt. Hvis du bruger jordbær eller anden større frugt, så skær det i skiver.

Store jordbær, mango, kiwi og ananas kan fx også skæres i tynde skiver og udstikkes med små småkageudstikkere. Pizzaen bliver kun festligere af små stjerner og hjerter.

Drys dessertpizzaen med mandelsplitter og dryp med den smeltede mørke chokolade.

Server dessertpizzaen straks.

Overvej eventuelt at servere denne læskende lemonade med citron, jordbær og mynte til.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV