Her er dronningen af regeringen

Helle Thorning-Schmidt (S) er statsminister og dermed chef for resten af regeringen.

Men det er hendes økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager (R), der er regeringens mest magtfulde medlem.

Det er konklusionen på en analyse foretaget af netavisen Altinget.dk, der har målt samtlige ministre på en lang række parametre, og derefter rangordnet dem efter indflydelse.

- Thorning gør sig umage for ikke at genere Vestager og overtager ligefrem Vestagers argumentation i tilfælde som dagpenge og finansskat, siger politisk analytiker hos Altinget.dk, Erik Holstein som forklaring på, hvordan Vestager har været i stand til at overhale sin chef på magtlisten.

Erik Holstein slår samtidigt fast, at trafikken tilsyneladende ikke går den modsatte vej.

- Omvendt kender jeg ikke til eksempler på, at Thorning har sat sig igennem over for Vestager. På den måde synes jeg, at listen glimrende afspejler det, vi har set i regeringens første levetid, siger Erik Holstein.

Ifølge analysen følger finansminister Bjarne Corydon (S) lige efter regeringens to stærke kvinder. Herefter følger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

Øverst placerede SF'er er den afgående partiformand, udenrigsminister Villy Søvndal, der er placeret på en sjetteplads.

Erik Holstein har fulgt SF tæt i mange år og han er ikke overrasket over, at partiet ikke har en minister i regeringens top fem.

- Det siger jo mere end noget andet om den nedtur, som SF har været igennem. Villy Søvndal har været formand i et regeringsparti, men det er absolut det regeringsparti, som har haft mindst indflydelse, siger Erik Holstein.

Altinget har lavet listen ved at få en række eksperter til at vurdere ministrenes styrke.

Vurderingen er så blevet kombineret med en række fakta om ministrenes erfaring, popularitet, plads i vigtige udvalg, deres departementschefers erfaring, deres ministeriums budget og en række andre ting.

Og mens resultatet af den analyse har placeret en radikal på regeringens absolutte top, så har den også placeret tre radikale ministre på de nederste pladser.

Udviklingsminister Christian Friis Bach er listens bundprop lige efter hans radikale partifæller, kulturminister Uffe Elbæk og kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen.

Den radikale bagtrop er til dels et resultat af, at partiets politiske frontfigur, Margrethe Vestager, suger så meget magt til sig, vurderer Børsens politiske kommentator, Helle Ib.

- Man kan ikke sige, de tre har fået meget ud af deres poster. Opfattelsen af magt hos De Radikale er knyttet meget til Margrethe Vestager som person, siger Helle Ib.

Kilde: Altinget.dk

Dagens Gossip