Her er Esbjergs nye træner

Sporten.dk kan nu afsløre, hvem der tager over efter Jess Thorup i det vestjyske trænersæde. Esbjerg har set til hovedstadsområdet og første division og køber Niels Frederiksen fri af managerjobbet i Lyngby Boldklub med effekt fra sommer.

Ifølge Sporten.dks kilder tæt på bestyrelsen i Esbjerg så er der tale om en kontrakt af tre års varighed, men ulig jobprofilen i Lyngby skal Niels Frederiksen ikke være manager i Esbjerg, men beklæde den under danske himmelstrøg mere velkendte cheftrænerrolle.

Esbjerg har længe haft et godt øje til den bankuddannede Niels Frederiksen. Oprykkerne Esbjerg satser tungt på en velfungerende talentudvikling, og her passer 42-årige Niels Frederiksen profilen som talent-smed.

Lyngby Boldklub har med Niels Frederiksen ved roret udviklet talenter som Anders AC Christiansen, Uffe Bech, Christian Nørgaard, Frederik Sørensen, Mikkel Beckmann, Andreas Bjelland og Tobias Mikkelsen som henholdsvis U19-træner og sidenhen manager, da han fik ansvaret for de kongeblås førstehold i 2009.

Her styrede han i første omgang Lyngby fra første division og til Superligaen med overlevelse i den første sæson stik mod forventning. Sæsonen efter endte dog med nedrykning, og Lyngby jagter i indeværende sæson igen oprykning til Superligaen.

Kilder i Esbjerg forklarer til sporten.dk, at det ikke kun er Niels Frederiksens evne til at videreudvikle talenter, der taler for hans ansættelse. Det samme gør hans flair for at sælge unge spillere til 'fornuftige priser som vi siger i Esbjerg', som en kilde udtrykker det.

Jess Thorup stopper som cheftræner for oprykkerne ved udgangen af sæsonen, og overtager det ledige job som U21-landstræner efter at have stået i spidsen for Esbjerg i en sæson, der har set vestjyderne gå fra nedrykningsfavorit til noget nær sikker på overlevelse.

Nu skal Esbjerg tage næste skridt. Det bliver med Niels Frederiksen i spidsen.

Dagens Gossip