Her er fem fejl du ikke må lave, når du bager

Der findes ikke noget mere lækkert end et godt, hjemmebagt brød.

Men oplever du lidt for ofte, at dit hjemmebag ikke får den rigtige smag, at surdejen gør brødet en tand for surt eller at dejen klasker sammen, når du hælder den ud, så er det sikkert fordi, du begår en af de tyske bagefejl.

- Det er vigtigt, at en dej får tid til at udvikle sig, og forskellige deje skal behandles forskelligt for at få optimal smag og struktur på det færdige bagværk, siger bagermester fra emmerys Nicolai Halken Skytte.

bagerens egen opskrift på en god surdej på madogbolig.dk

Nicolai Halken Skytte fortæller, hvilke fem fejl folk oftest begår, når de bager:

1. Ofte bruger folk det forkerte mel til at bage. Stenformalet hvedemel og grahamsmel er gode valg, mens rugmel hurtigt kan gøre dejen for sur.

2. Mange laver dejen alt for stiv, så den ikke er smidig nok.

3. Hvis ikke dejen bliver æltet nok, bliver den ikke så elastisk, som den skal være for at få et godt brød.

4. De fleste bager brødet ved for lav varme eller åbner ovnen under bagningen, så varmen suser ud.

5. Surdejen bliver ofte lavet for sur, så brødet får smag derefter.

Er du chokolade-elsker, så får du 10 opskrifter på lækker chokoladekage på madogbolig.dk

Sådan får du de bedste julekager

Julen banker på døren, og inden længe dufter de mange danske hjem af julebag. Vil du sikre dig de bedste julekager, så følg Nicolai Halken Skyttes bedste kagetips:

- Jeg bruger altid økologisk smør, når jeg bager kager – margarine er simpelthen forbudt, for det giver en frygtelig smag. Brug altid samme mængede smør som rørsukker, for det gør dine julesmåkager sprøde og gyldne i kanten. Opbevar dem i en tætlukket dåse.

Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig/NewsDesk, Aller Media, foto: Carina Krüger

Dagens Gossip