Her er forløbet om den udviste enke og datteren Im

* Maj 2012: Thailandske Suthida Nielsen mister sin danske ægtemand og datteren Im sin stedfar, Johnny Nielsen, der dør af en kræftsygdom.

* Umiddelbart efter dødsfaldet søger Suthida Nielsen om selvstændig opholdstilladelse.

* Slutningen af 2012: Myndighederne mener, at Suthida Nielsen har større tilknytning til Thailand end Danmark, og derfor bliver hun udvist.

* Kort tid efter afgørelsen tages sagen op i retten i Hjørring, hvor afgørelsen fastholdes. Retten kan ikke tage hensyn til barnets tarv, fordi Im ikke har opholdt sig i landet i mere end seks år. Sagen ankes ikke.

* 10. november 2013: Suthida Nielsen bliver sammen med sin syvårige datter, Im, sendt tilbage til Thailand efter at have tabt kampen om at få lov til at blive i Danmark. Im har tilbragt det meste at sit liv i Aabybro i Nordjylland og taler kun dansk.

* 11. november 2013: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger, at politikerne ikke har lovhjemmel til at gå ind i sagen - selv om hun godt kan forstå, at sagen berører mange mennesker. - Det er ikke en sag, man kan høre om, uden at blive påvirket, siger hun til tv2nord.dk.

* 12. november: Justitsminister Morten Bødskov (S) afviser muligheden for at lave en lovændring med tilbagevirkende kraft.

* 13. november: Bødskov skifter kurs og siger til Politiken, at han er parat til at drøfte en lovændring med tilbagevirkende kraft. Men på den betingelse at ændringen støttes af samtlige partier i Folketinget.

* 13. november: Bødskov udmelder på baggrund af kritik fra flere af Folketingets partier, at ingen partier har vetoret over vedtagelse af loven.

* Ministeren indkalder 13. november alle partier til at drøfte loven i Justitsministeriet. Partierne, bortset fra Dansk Folkeparti, enes om en lov, der med tilbagevirkende kraft i to år giver Im og hendes mor og alle andre i lignende situationer mulighed for inden for seks måneder at søge om at få deres sag genoptaget.

* Loven sidestiller de implicerede i sager, hvor deres danske ægtefælle dør, med voldsramte kvinder.

* Suthida Nielsen afsluttede kort tid før sin og datterens hjemsendelse en sosu-uddannelse. Hendes svigerforældre har indsamlet hundredvis af underskrifter i forsøget på at forhindre udvisningen.

Kilder: TV2Nord, Politiken

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip