Her er grunden til, at din hund lægger hovedet på skrå

Ifølge Mental Floss er der en helt særlig grund til den bedårende positur. Og den er sød.

Når din hund lægger hovedet på skrå, mens den ser på dig med sine brune øjne, er det faktisk for at udtrykke omsorg og opmærksomhed over for dig. Det er et forsøg på at udvise empati og indlevelse.

Når en når person fortæller dig en trist historie, så udtrykker du din medfølelse og opmærksomhed ved at nikke og fastholde blikket. På samme måde viser hunden sit engagement i dig ved at vippe hovedet til siden.

Hunde er måske ikke klar over, hvad der er i vejen, når du ikke ser glad ud, men de kan som regel registrere, at du er oprørt. I sådan et tilfælde kan din pelsede ven finde på at tilte hovedet for at vise dig, at den kerer sig om dig.

Mental Floss skriver, at hunde, som ofte lægger hovedet på skrå, kan være særligt empatiske. 

Læs også: 6 måder, din hund prøver at vise dig, at den elsker dig

En anden grund til den skæve hovedstilling er, at hunde hører dig bedre, når de vipper det ene øre op. Hunde hører godt, men de er ikke altid lige gode til at spore kilden til lyden - det kan et lille tilt være med til at forbedre.  

Ifølge Alt om hunde kan der dog også være en mere bekymrende årsag til, at din hund lægger hovedet til siden - i hvert fald hvis den pludselig gør det ofte. Det kan nemlig være et tegn på, at den lider af en smertefuld øreinfektion.

- Almindelige symptomer inkluderer hovedrysten, gnidning eller kradsning på øre(r). Der kan forekomme en øre lugt i nogle tilfælde og i alvorlige tilfælde kan dit kæledyr tilte hovedet konstant på grund af smerte, skriver hundesiden.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip