Her er grunden til du altid kommer for sent

Måske har du venner eller familie, som konsekvent kommer for sent, eller måske er du selv en af dem, der har svært ved at komme til tiden.

Men det at komme for sent er faktisk ikke noget, folk gør med vilje. Ifølge en ekspert er der faktisk en række psykiske – og endda også fysiske – faktorer, der gør, at en person konsekvent kommer for sent, skriver Huffington Post.

- At komme for sent er generelt et helt misforstået problem. Ja, det er en uhøflig handling, men jeg har interviewet flere hundrede mennesker om emnet, og langt størstedelen kan ikke lide at komme for sent. De prøver på at komme til tiden, men det er noget, de har haft problemer med hele livet. At fortælle en person, der altid kommer for sent, at vedkommende skal komme til tiden, er ligesom at sige til en person på slankekur: ’Du må ikke spise for meget’, forklarer Diana DeLonzor, som har skrevet bogen ’Never Be Late Again’.

Få en guide til, hvordan du nemmere kommer frisk og veludhvilet op om morgenen, på Q.dk.

Forsinkelse skader på flere måder

Hun forklarer, at problemet med at komme til tiden også skader dem selv.

- For mange begyndte det allerede i barndommen, og de kommer ikke kun for sent til ting med andre personer, de kommer også for sent til ting, hvor det skader dem selv. De tager f.eks. i fitnesscenteret 10 minutter, inden det lukker, og de kommer måske også for sent til en jobsamtale, siger Diana DeLonzor.

Hun har i sin forskning fundet frem til, at det i bund og grund skyldes vores tidsopfattelse. Hun lavede en undersøgelse, hvor testpersoner blev bedt om at læse i en bog i 90 sekunder og selv stoppe, når de mente, tiden var gået. De personer, som lagde bogen ned til tiden, var netop gode til at komme til tiden, mens de personer, som ofte kommer for sent, lagde bogen for sent ned.

Flere årsager til forsinkelse

Diana Delonzor har i forbindelse med tidligere forskning inddelt folk i grupper i forhold til, om de kom for sent. Den første gruppe er dem, som får et adrenalinsus ved at trække det hele til sidste minut, og de bliver faktisk kun motiveret af en deadline.

Den anden gruppe er simpelthen for optimistiske omkring tiden. De planlægger for mange ting på en dag, så de konsekvent kommer for sent til alt. Den tredje gruppe bliver let distraheret og ender derfor med at komme for sent, fordi de fik interesse for andre ting på vejen.

Den fjerde og mindst almindelige type er personer, som nyder at komme for sent. De kan simpelthen godt lide, at andre personer venter på dem.

- De er måske usikre mennesker og at få andre til at vente på dem, får dem til at føle sig specielle, siger Diana DeLonzor.

Der er også dem, der skyder skylden for forsinkelsen på alle andre, og dem, der vil efterlade deres hjem perfekt, så de ender med at komme for sent.

Læs på Kigind.com, hvad Lindsay Lohan kom 10 timer for sent til.

Her er 4 gode råd til, hvordan man altid kommer til tiden:

1. Tænk over, hvor lang tid dine rutiner egentlig tager. Hvis du kun sætter 20 minutter af til at gøre dig klar, selvom det tager 35, så kommer du for sent.

2. Tænk på alle de positive ting, der er ved at komme til tiden, råder Teri Bourdeau, som er professor i adfærdsmønstre ved Oklahoma State University, til. Det kan nemlig virke motiverende, så du næste gang kommer ud af døren i god tid.

3. Giv dig ekstra god tid. Selvom du måske kan være klar på 22 minutter, så læg 30 minutter ind i programmet, hvis der sker noget uforudset.

4. Prioritér din dag. Selvom du har en lang liste over ting, du skal nå, så sørg for at nå de vigtigste og lad resten være, så det ikke går ud over din aftaler, siger Teri Bourdeau.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Hvordan har du det med tiden - kommer du altid til aftalt tidspunkt - og hvad synes du om dem, som ikke gør?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip