Her er, hvad der kan redde Gimi Levakovic fra udvisning - igen

Højesteret skal afgøre, om Gimi Levakovic' mange meritter som kriminel overskygger det faktum, at han har børn i Danmark.

Sådan lyder vurderingen fra Eva Smith, professor i retsvidenskab.

- Hvis den kommer for Højesteret, skal retten tage stilling ting, om hans lange synderegister vejer tungere, end det forhold at han har børn i Danmark, siger hun til Ritzau.

Levakovic har alene forældremyndigheden over sine børn, og det ville ifølge landsretten derfor være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention at udvise ham.

Eva Smith mener ikke, at det er overraskende i, at anklagemyndigheden vil have Levakovic-sagen for Højesteret.

- Jeg synes ikke, at det er særlig mærkeligt, for de har hele tiden ønsket at udvise ham. Så jeg kan da godt forstå, at de vil have sagen for Højesteret, siger hun til Ritzau.

Levakovic blev landskendt, da TV2 viste en dokumentar om ham og hans familie, og i sidste uge blev han i Østre Landsret idømt halvandet års fængsel for trusler og våbenbesiddelse.

Men i modsætning til byretten mente landsretten ikke, at han skulle udvises.

I Østre Landsret var der tale om en meget tæt afgørelse med dommerstemmerne 3-3. I tilfælde af stemmelighed, gælder det resultat, som er bedst for den tiltalte.

- I sager, hvor personer er blevet udvist, har der været tale om meget alvorlig kriminalitet, som drab, vold eller narko. Manden har været kriminel, siden han var 18 år. Det er slem kriminalitet, men ikke alvorlig, siger Eva Smith.

Anklagemyndigheden kan dog ikke uden videre anke sagen til Højesteret. Det kræver en tilladelse fra Procesbevillingsnævnet, der skal afgøre, om sagen er principiel nok til at blive behandlet ved landets højeste domstol.

Landsrettens afgørelse vakte voldsom debat, og Rigsadvokatens beslutning kommer ikke som den store overraskelse, efter at justitsminister Søren Pind (V) har givet udtryk for, at sagen bør prøves ved Højesteret.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsministeren, da han er ude at rejse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip