Her er, hvad en sukkerfri cola gør ved din krop på bare én time

For nyligt kunne dagens.dk fortælle, hvordan det påvirker kroppen allerede indenfor den første time, efter man har drukket en cola.

Det er den britiske farmaceut Niraj Naik, som står bag oversigten.

Men hvis man på baggrund af den artikel har valgt at ty til den sukkerfrie udgave af den populære brune drik, så kan det være, man skal genoverveje sit valg.

Nu er Naik nemlig igen ude med en oversigt over de boblende drikkes påvirkning på kroppen, og denne gang er det den sukkerfri cola, som er i fokus.

Læs også: Effelten af en enkelt cola er vild: Her er, hvad der sker med din krop på 60 minutter

The Renegade Pharmacist forklarer han, at der sker det her med kroppen den første time, efter man har drukket en sukkerfri cola:

10 minutter: Den sukkerfri cola angriber dine smagsløg og dine tænder. Syren angriber emaljen på dine tænder og de kunstige sødestoffer angriber dine smagsløg og får din krop til at tro, den har bearbejdet sukker.

20 minutter: Sukkerfri cola kan ligesom almindelig cola snyde dit insulinsystem, så du går i gang med at ophobe fedt. Den sukkerfrie drik kan medføre sukkersyge og hjerte-kar-sygdomme, siger Naik.

40 minutter: Kan medføre afhængighed, da kombinationen mellem sødemidlet aspartam og koffeinen udløser en reaktion, der minder om kokain-afhængighed.

60 minutter og efter: Vil gøre dig sulten efter mere. I modsætning til almindelig cola, giver sukkerfri cola dig ingen form for tilfredsstillelse. Den vil eventuelt bare få dig til at række efter endnu en sodavand eller noget junkfood.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip